Новини

Україна та США обговорили посилення тиску на Російську Федерацію та захист від зовнішніх загроз

Україна та США обговорили посилення тиску на Російську Федерацію та захист від зовнішніх загроз

Україна та США обговорили перспективу взаємодії задля забезпечення енергетичної безпеки та посилення тиску на Росію з метою якнайскорішого звільнення українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки 25 листопада 2019 року.

Про це повідомили в прес-службі посольства України в США.

Відзначається, що делегація українського парламенту у закордонних справах на чолі з позафракційним народним депутатом Ганною Гопко і посол Валерій Чалий провели  зустріч із заступником помічника міністра оборони США з питань України Лорою Купер.

“Обговорено питання поточного стану та подальшого розвитку перспектив безпекового співробітництва між Україною та США, з взаємодії задля забезпечення енергетичної безпеки, а також ситуацію в районі Азовського і Чорного морів. Наголошено на важливості посилення тиску на Росію з метою якнайскорішого звільнення українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки 25 листопада 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

У рамках зустрічі також наголошувалося на важливості посилення безпекової підтримки України з боку США та необхідності направлення помітних політичних сигналів, які б свідчили про те, що Вашингтон залишається поруч з Києвом на фоні триваючої російської агресії.

Американська сторона запевнила у тому, що надаватиме необхідну підтримку для того, щоб Україна мала можливість захистити себе від зовнішньої загрози як на суходолі, так і на морі.

Раніше “Прямий” повідомляв, що Міністерство у справах ветеранів України та Управління Міністерства оборони США підписали меморандум з розшуку військовополонених та зниклих безвісти.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.