Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Танзанії вирішили ввести податок на перуки та нарощування волосся: жінки обурені

У Танзанії виник скандал через рішення уряду ввести податок на перуки та нарощування волосся.

Про це повідомляє ВВС.

Багато депутатів, серед яких як чоловіки, так і жінки, аплодували й стукали по столах, коли міністр фінансів Філіп Мпанго оголошував про це рішення у залі парламенту.

Під час свого виступу міністр оголосив про 25-відсотковий податок на імпортні перуки та послуги з нарощування волосся. Податок для перук, які виробляють у самій Танзанії, дещо нижчий — 10%.

Рішення влади має на меті зробити придбання перук і користування послугою нарощування волосся дорожчими, а отже, менш популярними. Прихильники податку кажуть, що це допоможе жінкам зберегти природне волосся. Але є також суспільне обурення, жінки кажуть, що їх покарали за те, що вони хочуть добре виглядати у перуках і з нарощеним волоссям.

Жителі Танзанії прагнуть відстоювати традиційні цінності, зокрема і щодо зовнішнього вигляду, але суспільство змінюється, і багато жінок тепер носять перуки й нарощують волосся, каже кореспондентка BBC Абубакар Фамау.

Опозиційний депутат Упендо Пенеза заявив, що буде проводити кампанію проти усунення податку, додавши, що уряд повинен підштовхнути бізнесменів до зниження цін.

Анастасія Сигера, яка імпортує в Танзанію перуки з інших країн, невдоволена таким рішенням уряду.

«Людям подобається штучне волосся. Чому серед купи речей, які можна обкласти податком, вони обрали саме перуки?», — обурюється вона.

Ще одна жінка, яка говорила на умовах анонімності, розповіла, що витрачає на нарощування волосся 450 доларів.

«Те, що вони роблять, це наче покарання нас за те, що ми жінки і нам подобається добре виглядати», — сказала вона.

Арістоте Мвамтобе, який керує популярним салоном у місті Дар-ес-Саламі, заявив, що податок може вплинути на стосунки людей.

«Податок у розмірі 10% і 25% податок на імпортні перуки є занадто високим для наших сестер. Вони можуть втратити волосся, що може призвести до розлучень, коли люди звикли бачити своїх дружин довгим волоссям. Жінки виглядають так добре з перуками», — сказав він.

Найдешевші перуки у Танзанії зараз коштують близько $ 4. Нові правила набудуть чинності в Танзанії з наступного місяця.