Цьогоріч у Ковелі завершать перший етап з відновлення «Локомотиву»

15 Червня 2019, 12:25
Цьогоріч у Ковелі завершать перший етап з відновлення «Локомотиву» 5655
Цьогоріч у Ковелі завершать перший етап з відновлення «Локомотиву»

У Ковелі говорили про відновлення стадіону «Локомотив».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

У Ковелі впродовж двох днів працюють учасники спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки, який реалізується за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу. Представники польського і білоруського однойменних міст Щучин та Ковеля проводять зустрічі та обговорюють робочі питання. У трьох містах на основі існуючих спортивних об’єктів будуть функціонувати спеціальні культурні центри.

14 червня у сесійній залі відбулося офіційне відкриття конференції-презентації проєкту ковельчанам. Привітав гостей у Ковелі перший заступник міського голови Михайло Гетьман, який представив українську частину проєкту. Він наголосив, що у нашому місті планується відновлення стадіону «Локомотив», де створять сучасний спортивно-культурний комплекс з глядацькими трибунами на дві тисячі місць, конференц-залом, легкоатлетичними доріжками, футбольним полем, зроблять благоустрій території, облаштують парковки.

Для реалізації такого масштабного проєкту необхідна значна сума коштів. Його впровадження розраховане на кілька років.

Цьогоріч завершать перший етап — реконструкцію підтрибунних приміщень, де і розміститься транскордонний центр діалогу культур. Кошторисна вартість будівництва – 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — 821 тисячу євро. Решту необхідниих коштів виділять з бюджету міста.

Тендер виграла волинська фірма «Луцьксантехмонтаж 536», яка приступила до робіт.

Другий етап — нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, під’їзних шляхів, водовідведення транскордонного центру діалогу культур.

Остання черга — капітальний ремонт спортивних споруд (футбольне поле з легкоатлетичними доріжками).

До розмови доєдналась координатор міжнародного проєкту Анна Романюк, яка наголосила, що він має на меті розвиток туризму у містах, культурний обмін, напрацювання спільної концепції подальшої співпраці. Для цього і будуть збудовані транскордонні центри діалогу культур. 

Про впровадження проєкту у польському Щучині розповів його бурмістр Артур Кучинський. Напрацюваннями у цьому напрямку поділився представник білоруської сторони Олександр Амшей – начальник відділу турисько-інвестиційної діяльності Щучинського райвиконкому. Він також ознайомив присутніх з економічним потенціалом міста, його культурно-спортивною інфраструктурою. 

Нагадаємо, у 2018 році Ковель розпочав реалізацію спільного міжнародного проекту «Транснаціональні центри діалогу культур». Загалом, на відновлення «Локомотиву» у Ковелі планують залучити 60 мільйонів гривень.

Читайте також:

 







Коментарі
15 Червня 2019, 16:45
Кіндер зігнорував такий захід, де Ковель отримує мільйони євро інвестицій!!! Пиятика з Самчуком за день медика була важливішою!!!
15 Червня 2019, 17:45
цей етап перший, він же і останній. Згадаєте мої слова. Поки кіндеро- товстигівський тандем править містом, нічого доброго ковельчани не побачать
16 Червня 2019, 10:42
Підтримую ініціативу-я буду на воротах
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024