Іран намагався збити безпілотник США перед нападом на танкери

Іран намагався збити безпілотник США перед нападом на танкери

Але ракета у ціль не влучила і впала у море

Іран намагався збити безпілотник США перед нападом на танкери
фото Wikipedia

За кілька годин до нападу на два танкери в затоці Омана в четвер, 14 червня, іранські військові запустили ракету «земля-повітря» по американському безпілотному літаку. Про це повідомляє CNN.

Ракета не поцілила у дрон та впала у воду, повідомили телеканалу американський чиновник. Він розповів, що до того як було відкрито вогонь, американський безпілотник MQ-9 Reaper вів спостереження за тим, як іранські судна наближаються до танкерів.

Той самий чиновник також заявив, що за кілька днів до цього в Червоному морі було збито американський безпілотник, ймовірно, іранською ракетою, випущеною хуситами.

Як повідомлялось, 13 червня в Оманській затоці поблизу Ормузської протоки було здійснено напад на два натфвих танкери – Front Altair, що належить норвезькій компанії Frontline, та Kokuka Courageous, власником якого є гамбурзька компанія Bernhard Schulte Shipmanagement. З них евакуювали 44 члени екіпажу. На кораблі Front Altair стались три вибухи та пожежа, повідомили норвезьке морське управління та Frontline. Між тим оглядачі наголошують, що обставини інциденту досі не з'ясовані.

Вашингтон вважає Тегеран відповідальним за атаки на два танкери. Також провину на Іран поклала Велика Британія.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло