Унікальне гліцеринове озеро на Рівненщині має цілющі властивості (Фото)

15.06.2019 13:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
«Біле озеро» – перлина Рівненщини. Воно знаходиться у Володимирецькому районі Рівненської області (басейн річки Стир). Вода містить фосфор, сірководень та гліцерин, тому й здається м’якою на дотик.
 
Це єдине озеро в Україні, що має підвищений вміст гліцерину у воді (до 6,37 мг/л), через що й має цілющі властивості. Озеро унікальне ще й тим, що черпає цілющу воду з джерел глибоководних карстових порід.
 
null
 

Зазначимо, що партизани та вояки УПА, що воювали поблизу боліт Білого озера, згадували про цілющу воду, за допомогою якої загоювали рани та виходжували підстрілених коней. Воду з Білого озера також вивозили спеціально для лікування дружини глави польської держави – пані Пілсудської. Тоді було прокладено вузькоколійку, по якій цілющу воду доставляли у Варшаву.

Серед мешканців ходить легенда, яка начебто пояснює цілющу властивість води. Кажуть, що колись на місці озера було село, у якому була розташована церква. Згодом село затопило, а церква разом з іконами залишилась на дні. Тому й вода така цілюща.

Відпочинок на Білому озері – справжня казка. Ви не знайдете ніяких екстремальних розваг, проте зможете насолодитися тишою, прогулянками на свіжому повітрі, а ще назбирати велику кількість грибів, ягід та лікарських трав. Окрім того, можна покататися на човнику, пограти у баскетбол, волейбол. Озеро багате на різну рибу: карасів, щук, окунів, вугрів, водяться також раки, тому для тих, хто обожнює риболовлю – це справжній рай. 

Дістатися до Білого озера можна автобусом "Рівне–Вараш", а якщо ви подорожуєте самостійно, потрібно прямувати трасою Е373, що серед людей має назву "Варшавка".

Автор: Олія Гузій

За матеріалами https://ritm.tv/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews