Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Конституційний суд Молдови скасував свої рішення, які призвели до політичної кризи

Конституційний суд Молдови скасував рішення про необхідність розпуску парламенту і нелегітимність парламентської більшості, а також рішення про відсторонення президента Ігоря Додона і призначення Павла Філіпа виконувачем обов’язків президента.

Про це повідомляє Newsmaker.

«Враховуючи звернення в КС від 15 червня про перегляд рішень, прийнятих Конституційним судом 7-9 червня, з огляду на всі деталі і обставини справи, суд на підставі ст. 135 (а) і 140 Конституції РМ і закону про діяльність КС, суд анулює рішення № 83 від 7 червня 2019, три рішення №13,14 та 15 від 8 червня 2019 і два висновки КС від 9 червня 2019», — оголосив глава Конституційного суду Молдови Михай Поалелунжь.

Нагадаємо, 15 червня пресслужба Демпартії Молдови офіційно підтвердила, що голова Демократичної партії Молдови Влад Плахотнюк покинув країну відразу після оголошення про відставку колишнім урядом.

Увечері 14 червня відразу після оголошення про відставку попереднього уряду з аеропорту Кишинева вилетіло п’ять чартерних літаків. Окремі ЗМІ припускали, що на одному з них із країни вилетів Влад Плахотнюк. Один з літаків прямував у Москву, ще два літаки — в Україну (в Жуляни та Одесу). Однак куди саме вилетів Плахотнюк, наразі невідомо. Зазначимо, що Плахотнюк раніше мав спільні бізнес-проекти з екс-президентом Петром Порошенком.

Раніше Демпартія Плахотнюка оголосила, що  відмовляється від влади, аби Молдова вийшла з політичної кризи.

Нагадаємо: