Фото: штаб ООС/Facebook

Збройні формування Російської Федерації обстріляли житловий будинок у Мар'їнці Донецької області, внаслідок чого поранень зазнали діти.

Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил у Facebook.

Бойовики здійснили обстріл в п’ятницю, 14 червня, близько 5 ранку з напрямку населеного пункту Олександрівка. Вони застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, зокрема 2 осколково-фугасних снаряди. Внаслідок влучання двох снарядів суттєво пошкоджено житловий будинок, за оцінкою спеціалістів відновленню будова не підлягає.

Відео дня
Фото: штаб ООС/Facebook

«Окрім того, на час жахливого обстрілу, в будинку знаходилася родина. Це дідусь, чоловік та дружина, донька та племінниця, а також двоє онуків - дворічний хлопчик та восьмирічна дівчинка. Внаслідок забороненого Мінськими домовленостями озброєння, члени родини, серед і яких маленька дівчинка Варвара, зазнали поранень різних ступенів важкості», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок розриву першого снаряду повністю зруйновано прибудову, у якій було розміщена ванна кімната, туалет, кухня та житлова кімната.

Внаслідок розриву другого снаряду зруйновано міжкімнатні стіни, знищено вікна по всьому будинку, пошкоджено дах та меблі.

Фото: штаб ООС/Facebook

Господар 1957 року народження отримав пошкодження кінцівок та животу, донька господаря 1989 року – отримала опіки очей полум’ям, закритий перелом правої гомілки, онука господарів 2010 року – отримала важку черепно-мозкову травму, батько дружини 1933 року – отримав уламкові поранення обличчя та правого передпліччя.

У штабі ООС наголошують, що зазначені факти свідчать про свідоме порушення збройними формуваннями РФ принципів гуманітарного права.

«Зазіхаючи на життя українців, вони демонструють свою бездушність, байдужість, зневагу та ненависть до мирних жителів Донеччини та Луганщини. Своїми ворожими діями вони вкотре доводять своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань», - підсумували у штабі ООС.

Фото: штаб ООС/Facebook

Як повідомляв УНІАН, внаслідок мінометного обстрілу російськими окупантами житлових кварталів Мар'їнки поранено чотирьох громадян, серед яких 9-річна дитина.