Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Депутат-утікач Онищенко подав документи для участі у виборах

Підозрюваний в розкраданні коштів депутат Олександр Онищенко подав документи до Центральної виборчої комісії для участі в позачергових парламентських виборах.

Про це в ефірі «5 каналу» сказала секретар ЦВК Наталія Бернацька ввечері 14 червня.

«Онищенко наразі подав документи до Центральної виборчої комісії», — сказала вона.

За її словами, у пакеті документів, які Онищенко подав до ЦВК, депутат стверджує, що був делегований Україною брати участь у кінних змаганнях.

Бернадська зазначила, що ЦВК аналізує документи Онищенка і розгляне питання про його реєстрацію 15 червня.

Нагадаємо, 9 червня Онищенко заявив, що планує повернутися в Україну, аби взяти участь у дострокових парламентських виборах.

Нагадаємо:

  • НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із «Укргазвидобуванням» у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.
  • Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Народний депутат України Олександр Онищенко, який фігурує у справі, перебуває в розшуку.
  • Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.
  • 5 липня 2016 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутатові.
  • Наприкінці лютого 2017 року Вищий адміністративний суд відмовився повертати Онищенкові депутатську недоторканність.
  • 19 квітня 2018 року Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито з президентом Петром Порошенком.