$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+14° Київ +9° Варшава +14° Вашингтон

У Гонконзі мітингувальники домоглися скасування закону про екстрадицію

UA.NEWS SAV 15 Червня 2019 15:50
У Гонконзі мітингувальники домоглися скасування закону про екстрадицію

Адміністрація Гонконгу ухвалила рішення відкласти просування законопроекту про екстрадицію на материковий Китай, який спровокував масові протести у місті.

Як повідомляє Reuters, глава адміністрації Гонконгу Керрі Лем відмовилася скасовувати законопроект, проте останніми днями низка радників звернулися до неї з закликом його призупинити. Очікується, що в суботу, 15 червня, Лам повинна повести прес-конференцію з цього приводу.

9 червня сотні тисяч жителів Гонконгу вийшли на вулиці міста з протестами проти законопроекту, який дозволяє екстрадувати до Китаю осіб, яким загрожує судове переслідування. Мітингувальники також закликали до відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам, яка підтримала цей законопроект.

Ухвалення нових поправок до закону дозволить відправляти людей на материк та в інші країни, з якими Гонконг не має угод про екстрадицію для судового розгляду за скоєні злочини.

12 червня поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ і травматичну зброю для розгону демонстрантів. Через протести, розгляд поправок до закону було відкладено. Глава Гонконгу Керрі Лам засудила заворушення і закликала до якнайшвидшої нормалізації життя у місті.

Як повідомлялося, влада Гонконгп створять штучні острови для вирішення проблеми перенаселення.

У 2017-му році Гонконг визнали «туристичною столицею» світу.