Зеленський порадів 78-мільйонному контракту Маріупольського заводу

Президент України Володимир Зеленський під час відвідання ПрАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" взяв участь у церемонії підписання інвестиційного контракту між "Метінвест Холдинг" та Air Liquide щодо будівництва комплексу повітророзподільної установки, а також порадів, що ця подія нарешті відбулася

Зеленський порадів 78-мільйонному контра…

Угоду підписали генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков та віце-президент Air Liquide Ласад Джовані, інформує Depo.ua з посиланням на сайт глави держави.

"Це дуже важлива подія для України в цілому. Це зміцнить віру західного ринку у стабільність країни", – наголосив президент, додавши, що підписання контракту є важливим сигналом для інвесторів, які вкладатимуть в Україну.

Зазначається, що вартість проекту в цілому складає 78,3 мільйонів дол. США. Під час його впровадження буде створено одну тисячу робочих місць.

З-поміж цього, глава держави ознайомився з обладнанням підприємства, зокрема з роботою машини безперервного лиття заготовок № 4. Агрегат зведено в рекордні терміни – всього за два роки.

"Машина відповідає європейським стандартам якості в питаннях екології", – запевнили в Адміністрації президента.

На церемонії підписання була присутня надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Документ передбачає надання 25 млн дол. США. Це перша частина великого проекту, який максимально підвищить енергоефективність і зменшить викиди на підприємстві.

Нагадаємо, 15 червня президент України Володимир Зеленський відвідує з робочим візитом Маріуполь Донецької області.

Коли Зеленський приїхав до Маріуполя, його оточили люди з проханням покращити екологію міста.

З-поміж цього, сьогодні, 15 червня, у Маріуполі з нагоди п'ятої річниці визволення міста від бойовиків відбудеться масштабний фестиваль, в рамках якого заплановано військовий парад і виставку військової техніки, а також виступ "95 кварталу" та музичний концерт.

Також повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Маріуполя відвідав мультихаб Spalah, де поспілкувався з прогресивною молоддю та представниками бізнесу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme