Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Яценюк про «Стіну»: Якщо хтось вкрав, нехай сяде

Експрем’єр Арсеній Яценюк вважає, що стіну на кордоні з Росією Україна має добудувати, а «якщо хтось вкрав, нехай сяде».

Про це він заявив у інтерв’ю Дмитру Гордону, повідомила пресслужба партії «Народний фронт».

За словами Яценюка, він в чотири рази здешевив проєкт «Стіна», який передбачає зведення інженерних і оборонних споруд, а також контрольних смуг, валів та загороджень.

«Сто разів вже показали, скільки збудовано, — але люди до сьогоднішнього дня говорять про те, що це фікція. Хтось собі намалював, що це буде Велика китайська стіна... Я сказав (правоохоронцям — ред.): якщо якісь будівельники вкрали гроші, ви їх посадіть. Нікого не посадили», — сказав Яценюк.

Експрем’єр вважає, що «Стіна» має добудовуватись, а винних у розкраданні потрібно покарати.

«"Стіна" повинна добудуватися. Якщо хтось щось вкрав, нехай сяде. Якщо там ніхто нічого не вкрав і правоохоронні органи почали цю історію як політичну, — нехай відповідають за політичну діяльність», — зауважив він.

Нагадаємо, 13 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Дарницького районного суду міста Києва обвинувальний акт за фактом розтрати державних коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна» на українсько-російському кордоні.

«Стіна» — це проект інженерно-технічного облаштування кордону з Росією, що представили у 2014 році. Вартість оцінили у вісім мільярдів гривень, а спорудження мало тривати чотири роки.

Тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомляв, що проект передбачає захисні укріплення у вигляді металевої сітки заввишки два метри, також планувалося, що зверху буде натягнутий колючий дріт, до деяких частин якого підведуть електричний струм.

Будівництво продовжили до 2021 року. У державному бюджеті на 2019 рік заклали 400 мільйонів гривень для реалізації проекту. У лютому 2019 року Державна прикордонна служба повідомила, що проект готовий на 30%.