Прем’єрка Молдови вимагає відставки всіх суддів Конституційного суду

Субота, 15 червня 2019, 17:27

Прем'єр-міністр Молдови Майя Санду вимагає відставки суддів Конституційного суду.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Санду написала в суботу на своїй сторінці в Facebook, коментуючи обгрунтування Конституційним судом скасування своїх останніх рішень.

У суботу Конституційний суд країни вирішив анулювати свої минулотижневі рішення, які призвели до політичної кризи. Суд пояснив, що в основі анулювання - оголошення про передачу влади уряду Майї Санду і сформована в парламенті коаліція.

Кінець двовладдя у Молдові: хто змусив піти у відставку уряд всесильного олігарха

Санду розкритикувала дії суду. "Судді Конституційного Суду продовжують марити, ганьблячи на національному та міжнародному рівні установу, яку вони представляють", - написала вона.

На думку Санду, судді знаходять собі виправдання, замість того, щоб визнати свою участь у відчайдушній спробі Демпартії незаконно зберегти владу.

"Я називаю такий підхід недоречним з точки зору поваги до Конституції країни. Конституційний суд повинен приймати акти відповідно до положень букви і духу Конституції, а не на основі рішень і поведінки політичних діячів в країні", - зазначила прем’єрка.

Суд вирішив анулювати свої рішення в суботу після того, як Демократична партія Молдови відступила від влади і оголосила про відхід в опозицію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.