У Луцьку відбудеться прем’єра вистави «#ЛУЦЬКО. Дух міста»

16 Червня 2019, 18:05
Афіша 3185
Афіша

Масштабна вулична вистава «#ЛУЦЬКО. Дух міста» театру «ГаРмИдЕр» – це захоплююче казково-містичне дійство для всієї родини, просякнуте духом історії.

Через легенди, бувальщини та історичні факти у виставі твориться призабута атмосфера міста Луцька, що постало між рік і пам’ятає велич князівської доби. Дух Луцька виринає на межі реального і містичного, сакрального і ярмаркового, зворушливого і драматичного. І щораз по перипетіях місто сповнюється спокоєм, гостинністю та миролюбністю, поєднуючи культури, переплітаючи традиції та релігії.

І хоч дух Луцька було знівельовано в радянський період, та автори спектаклю пробують оживити його та закликають знову наповнити місто неповторною атмосферою, що виринає з віків і доповнюється сучасними особливостями. І той Дух творці спектаклю, за влучною знахідкою поетеси Ольги Ольхової, називають #ЛУЦЬКО.

Спектакль, сценаристом і режисером-постановником якого є Руслана Порицька, оживляють пластичні рішення Юлії Варченко, художнє вирішення Павла Порицького, костюми Юлії Федосєєвої (створені спільно з учнями Луцького центру ПТО). Музика та звукове оформлення : «Eczema» (створено спеціально для вистави). Таким чином колектив презентує на 100 % авторський твір!
Засобами пластики Дух Луцька творять актори театру «ГаРмИдЕр»: Юлія Варченко, Оксана Бречко, Марія Доманська, Максим Кравчук, Павло Порицький. Голос, речитативи, співи та живе озвучення: гармидерівці Алла Доманська, Наталка Шепель, Дмитро Безвербний та музикант Дмитро Березюк.

Виставу створено спільно з управлінням міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради, в рамках проекту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» спеціально для «Фестивалю легенд» у Любліні. Підтримка забезпечена в «рамках програми транскордонного співробітництва  Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.
Польська прем’єра відбулась у Любліні 14 червня о 17:00, Plac Gedroycia.

У Луцьку українська прем'єра відбудеться за підтримки управління туризму та промоції міста Луцької міської ради у дворику Волинського коледжу Національного університету харчових технологій (вулиця Кафедральна, 6) о 19.00 17 червня.

Вхід вільний.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром