2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Зеленського обіцяють «перезавантажити» НАБУ і САП, якщо вони не доведуть свою ефективність

Президент Володимир Зеленський подасть до парламенту законопроект щодо «перезавантаження» Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, якщо вони за три місяці не доведуть свою здатність працювати ефективно.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка, — передає Громадське.

За його словами на зустрічі з керівниками НАБУ та САП Зеленський вимагав, щоб результат роботи цих органів «задовольнив би запит людей на справедливість» і притягнув до відповідальності причетних до корупційних злочинів.

«Ми чули протягом останнього часу про серйозні корупційні скандали: «Укроборонпром», «Центренерго», декілька інших кримінальних проваджень», — зауважив Рябошапка.

«Ми чекаємо від цих антикорупційних органів відповідних процесуальних рішень – це може бути надання підозр певним особам або передача справ вже до суду, і на це все у нас є декілька місяців», — додав він.

За його словами, НАБУ і САП мають три місяці, щоб довести свою ефективність.

«Президент визначив, що має бути три місяці, протягом яких вони повинні довести, що можуть ефективно працювати, якщо їм це не вдасться, тоді президент буде змушений реагувати шляхом внесення законодавчої ініціативи до парламенту, і парламент прийматиме рішення щодо можливого «перезавантаження» чи одного, чи двох антикорупційних органів, в залежності від того, хто не з них не справився із своєю задачею», — заявив Рябошапка.

Нагадаємо, Зеленський призначив нового голову ДПСУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>