9.6 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Зеленський і Аваков відкрили центр розмінування у Маріуполі

Президент України Володимир Зеленський та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відкрили у Маріуполі центр розмінування Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Центр виконуватиме комплексні завдання на морі та суходолі з піротехнічних робіт й підводного розмінування, — повідомили на сайті МВС.

«Я хочу привітати всю Україну з відкриттям Центру розмінування. Ми всі бажаємо, щоб ця війна закінчилася. А на вас лежить величезна відповідальність — розмінувати тисячі гектарів звільненої території України. Ми дякуємо вам за те, що ви захищаєте нашу державу», — звернувся Зеленський до працівників ДСНС.

Своєю чергою Аваков зазначив, що невдовзі Донеччину мають посилити вертолітним загоном.

У центрі нестимуть бойове чергування 47 піротехніків ДСНС.

Наразі бойове чергування несуть 47 рятувальників-піротехніків. Центр забезпечений двома піротехнічними машинами важкого типу, чотирма піротехнічними машинами легкого типу, вісьмома оперативно-піротехнічними машинами, однією водолазною оперативно-піротехнічною машиною, бульдозером на гусеничному ходу типу ІМР-2, засобами пошуку ВНП на глибинах від півметра до шести метрів, комплектами дистанційного переміщення ВНП, засобами індивідуального захисту (бронешоломи, бронежилети, окуляри, тактичні костюми легкого типу та типу EOD-9), а також іншим спеціальним обладнанням для проведення піротехнічних робіт.

Також на базі реконструйованої будівлі передбачається розміщення медико-санітарної частини з метою медичного забезпечення діяльності працівників центру та громадян.

Нагадаємо, Зеленський призначив нового командувача Нацгвардії.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>