18:53 15.06.2019

Зеленський ознайомився з роботою Держприкордонслужби та ДСНС з розмінування акваторії Азовського моря

2 хв читати
Зеленський ознайомився з роботою Держприкордонслужби та ДСНС з розмінування акваторії Азовського моря

Під час робочої поїздки до Маріуполя президент України Володимир Зеленський ознайомився, як відбувається підводне розмінування в акваторії Азовського моря, повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

"На палубі судна "Капітан Чусов" глава держави оглянув показові заняття морських підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, саперів, водолазів підводного розмінування. Підрозділи відпрацювали навчання із затримання судна-порушника із застосуванням вертольота Нацгвардії, кораблів морської охорони", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті адміністрації президента України в суботу ввечері.

Глава держави оглянув катери ДСНС і загону морської охорони, ознайомився зі зразками техніки і форми одягу для підрозділів морської охорони спеціального призначення.

У неділю вранці в прес-службі Держприкордонслужби повідомили, що главі держави та міністру внутрішніх справ України було продемонстровано можливості та злагодженість спільних дій сил Морської охорони із Нацгвардією, ДСНС та Нацполіцією щодо затримання порушників прикордонного законодавства, відбиття ворожого нападу на судна, що перебувають в морі, недопущення несанкціонованого підходу до лінії узбережжя. Від всіх взаємодіючих структур у навчаннях було задіяно близько 20 одиниць корабельно-катерного складу, 1 гелікоптер та 2 спецпідрозділи.

"За легендою навчань судно-порушник, яке за оперативними даними завантажено вибухонебезпечними речовинами, стрімко рухалось до лінії узбережжя Маріуполя, не відповідаючи на сигнали опитування та порушуючи навігаційні правила. На його перехоплення висунулися катери Морської охорони Держприкордонслужби та Національної гвардії. Частина катерів Морської охорони спільно із Нацполіцією здійснювала перекриття підступів до узбережжя. Для прикриття дій катерів в морі з повітря було залучено гелікоптер Нацгвардії. Тим часом із судна-порушника був скинутий невідомий вантаж. Для його пошуку, підняття та знешкодження залучено групу водолазів від відділу спеціальних дій на воді «Дозор-М» Морської охорони Держприкордонслужби та фахівців ДСНС. А судно-порушника взято під контроль штурмовими групами спецпідрозділів «Дозор-М» Морської охорони та «Омега» Нацгвардії, які злагоджено здійснили одночасну висадку на судно з води та з повітря. Весь цей час катери Морської охорони та Нацгвардії забезпечували вогневу підтримку дій «штурмовиків». Судно-порушник затримано, злочинні елементи знешкоджені, загрозу ліквідовано", - розповіли в прикордонному відомстві.

Також начальник Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби контр-адмірал Олег Костур представив президенту України обладнання та екіпіровку відділу спеціальних дій на воді Морської охорони Держприкордонслужби, за допомогою якої здійснювалися штурмові і водолазні заходи під час навчань.

"Наприкінці заходу президент України Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко дали високу оцінку підготовці та вмілим діям морської охорони, а також стану взаємодії та веденню спільних дій", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА