Робота на один день: як у Франківську діти були газовиками (ФОТО)

Автор: Єва Жасминова

15 Jun, 2019 20:01

Поділитись публікацією
Робота на один день: як у Франківську діти були газовиками (ФОТО)

Сьогодні понад три тисячі дітей спробували себе у ролі газовиків. Умовно виїжджали на аварійні ситуації, приймали та передавали по рації виклики, і навіть, навчилися одягати засоби індивідуального захисту. За виконану роботу діти отримували запис у дитячій трудовій книзі.

Працевлаштування дітей на кілька годин в газову службу відбувалося в рамках проекту «Місто професій». На кілька годин у парку Т.Шевченка розгорнулося імпровізоване містечко. Близько 100 фахівців різних спеціальностей продемонстрували дітям можливості дорослого світу – розказали про свою професію, щоб кожна дитина у майбутньому мала змогу обрати не просто фах, а улюблену справу.

На вході у парк кожна дитина отримала паспорт та карту представлених професій. Після короткого майстер-класу від фахівців у різних галузях, діти приступали до роботи – виконання певних завдань. Сумлінні «працівники» отримували запис у трудовій книзі – паспорті «Міста професій».

Вже другий рік поспіль у профорієнтаційному заході взяли участь газовики. Таємниці своєї професії презентували працівники аварійно-диспетчерської служби «104».

«Сьогодні ми допомагали малечі опанувати навички фахівців служби екстреного реагування. Після короткого майстер-класу діти діяли як справжня бригада АДС: приймали та передавали по рації інформацію про витоки газу, із ввімкнутими сиренами поспішали на аварійні ситуації, умовно їх ліквідовували, і навіть, одягали засоби індивідуального захисту», – розказує старший майстер АДС Івано-Франківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Сергій Шишуряк.

Газовики переконані, продемонструвавши специфіку їхньої діяльності, діти краще можуть зрозуміти, чи подобається їм професія газовика та на скільки вона є складною і цікавою.

Окрім того, малечі нагадали правила користування газом у побуті, розповіли у яких випадках необхідно телефонувати на «104» та роздали тематичні листівки.