Ангела Меркель відіграла дуже велику роль у тому, що Кремль розпочав війну проти України, упевнений радник Офісу Президента Олексій Арестович.

Ангела Меркель за десятиліття перебування на посаді канцлера Німеччини зробила низку катастрофічних помилок у відносинах із Москвою. І їх результатом сьогодні є кровопролитна війна РФ проти України.

Арестович заявив, що не поважає Меркель. На його думку, саме колишня канцлер виростила в особі Володимира Путіна “чудовисько”, яке сьогодні тероризує Україну та погрожує стерти в пилюку весь світ. “

Вона виростила Путіна як фігуру трохи більше, ніж повністю… Випихала Грузію та Україну з НАТО, блокувала нам дорогу.

Примушувала нас знімати вишиванку і мити нею у передпокоях Кремля, коли “Мінськ” та “Мінськ-2” нам нав’язувала, крутила нам руки, виправдовувала Путіна в його нескінченних злочинах.

“Північні потоки” за кого були організовані? Адже вони були головною умовою, після якої Путін наважився розпочати війну в Україні: у нього був резервний шлях постачання газу Німеччині.

Вона все це робила. Все, що зараз переживають німці, ми, Європа, 70% її політичної творчості. Вона дуже конкретно вклалася”, – розповів Арестович.

Він також звинуватив Меркель у тому, що та послабила німецьку армію та спецслужби та посадила німецьку промисловість на російську газову голку.

“Ці її часткові напіввиправдання з натяками не проходять. Не пройде тут, коли в нас діти вмирають щодня…

Коли вона це визнає, я визнаю її великим політиком, який наробив страшних помилок і зумів їх визнати, як Штайнмаєр”, – констатував радник.