Під час штурму Авдіївки окупаційна армія РФ зазнала катастрофічних втрат, визнав Ігор Стрєлков.

Намагаючись в лоб штурмувати Авдіївку, що на півночі від Донецька, Росія поклала свої найбоєздатніші частини. З таким зізнанням виступив диверсант ФСБ РФ, військовий злочинець Ігор Стрєлков (справжнє прізвище Гіркін).

“Об Авдіївку обламали зуби і поклали там величезну кількість донецьких “ополченців” – найбоєздатніших у нашій армії. Не ополченців, а кадрових донецьких бійців, у тому числі мого тестя. Взагалі не зуміли там просунутися”, – розповів терорист Стрєлков.

Зазначимо, що тестя Стрєлкова Сергія Ситоленка було ліквідовано під Авдіївкою українським снайпером ще наприкінці березня цього року. Він проходив службу у 3-й окремій мотострілецькій бригаді російської окупаційної армії. У районі Донецька та Авдіївки ЗСУ після 2014 року збудували найпотужніші лінії оборони. Їх російські війська навіть за допомогою вогняного валу не змогли пробити при повномасштабному вторгненні.

Провалилася спроба окупантів також взяти Донбас у “кліщі”.

Зазначимо, що останні кілька місяців Стрєлков брав участь безпосередньо у війні РФ проти України. Однак там він не втримався і швидко повернувся до Москви. Тепер диверсант украй різко критикує військово-політичне керівництво РФ за програну війну. Наприклад, міністра оборони РФ Сергія Шойгу він обізвав “рідкісним поєднанням дурня, злодія та мерзотника тупого, як пробка”.

До всього ж експолковник ФСБ заявив, що теперішня стратегія Москви призведе до повалення Володимира Путіна, розпаду країни та низки громадянських воєн усередині Росії.

За його словами, військово-політичне керівництво Росії “здало” Херсон та Ізюм, не надавши наказу російським військовослужбовцям оборонятися на тлі масштабного контрнаступу українських Збройних сил.

Окремо Стрєлков-Гіркін розкритикував Москву за підписання “зернової угоди” та відновлення постачання аміаку через трубопровід, що проходить територією України.

“Побігли, кидаючи все, що можна. Не намагалися навіть вибити супротивника, просто втекли. Хтось має за це відповісти? Люди хочуть довіряти політикам. Військові не хочуть чути про зернові угоди й аміакопровід, який відновив роботу, і через Одесу відновилися постачання аміаку. Відразу після здачі Херсона… У нас буде війна та перемога?” — продовжив колишній ватажок проросійських бойовиків.

Окремо Гіркін-Стрєлков визнав військову допомогу ЗСУ та розкритикував щоденні зведення Міністерства оборони РФ, у яких повідомляється про “ліквідацію сотні бойовиків”. Як вже зазначалося, глава Міноборони Росії Сергій Шойгу, за його словами, зібрав у собі поєднання “злодія, дурня й тупого, як пробки, мерзотника”.

Гіркін-Стрєлков стверджує, що в РФ не обійтися без репресій і публічних страт для осіб, які відповідають за військові провали в Україні.

“Неминуча поразка — смута в Росії, повалення президента Путіна, розпад країни, серія громадянських воєн і введення окупаційних військ на наші території. Китай теж не залишиться осторонь… Як я бачу наслідки поразки”, — резюмував колишній ватажок бойовиків, коментуючи перспективи РФ у війні проти України.

Раніше Стрєлков відкрито заявляв про майбутній розгром армії РФ.

Стрєлков запевнив, що спроби Кремля ракетними ударами заморозити Україну і вкинути її в хаос – марні. Вони призведуть лише до погіршення становища ЗС РФ на фронті.

“Україна взимку не замерзне, не збунтується і не воюватиме гірше, навпаки, солдати її, які вже повірили у свої сили в результаті осінніх перемог ЗСУ і перебувають на повному забезпеченні НАТО, будуть лише зліше і наполегливіше битися”.