fbpx

Наше сімейне життя пішло шкереберть не тоді, коли ми жили бідно, а тоді, коли у чоловіка з’явилися гроші. Все почалося з того, що чоловік відкрив власну справу

Я завжди була переконана, що чим більше грошей має людина, тим щасливішою вона є. Можливо я так думала тому, що ми з чоловіком жили від зарплати до зарплати і часом нам не вистачало грошей навіть на найнеобхідніші речі.

Тому я мріяла про час, коли ми станемо заможнішими, але коли це сталося, я зрозуміла, що гроші нам щастя не принесли, швидше навпаки. Наше сімейне життя і справді змінилося, але не в кращу сторону.

Кілька років тому чоловік вирішив відкрити свою справу. І деякий час ми жили, щосили затягнувши пояси. Спочатку був справді туго. І страшно, бо ми не розуміли, чим все це для нас обернеться.

До того ж, чоловік весь час пропадав на своїй новій роботі, справ у нього було дуже багато, а грошей знову не вистачало. В той час, як усі наші друзі раділи святам, купували обновки до нового сезону, планували відпустки, возили дітей на море, ми жили в режимі очікування, відмовляючи собі практично в усьому.

Раніше я думала, що зазвичай випробування бідністю проходять лише ті сім’ї та ті люди, які справді мають бути разом. Якщо вже найважчі часи перетерпіли, з гідністю і підтримували один одного – далі вже нічого не страшно.

І весь цей складний період я як могла підтримувала і заспокоювала чоловіка, намагалася бути розважливою, економила на всьому, працювала на своїй роботі, фактично одна утримувала сім’ю, і терпляче чекала – ось-ось справа піде і буде легше. І диво, на яке ми чекали, сталося. Бізнес чоловіка поступово, але впевнено пішов угору.

Спочатку навіть не вірилося – віддали борги, затіяли ремонт, купили, нарешті, нові меблі, з’їздили у відпустку на море щоразу побоюючись, а раптом це просто тимчасовий успіх, і ось-ось знову доведеться повернутися до колишнього життя. Але бізнес впевнено розвивався, незабаром всі побоювання залишилися позаду.

І все б добре, тільки чоловік тепер дуже змінився, його накрило запаморочення від успіхів. Раптом з’явилася гора претензій і принципів: дружина повинна робити те й чинити так, це я робити не буду і не хочу, це не чоловіча справа, моя проблема – гроші заробляти, з чим я, між іншим, відмінно справляюся – а ось ти, мовляв, зі своєю жіночою частиною за мною не встигаєш.

Чоловік почав говорити, щоб я звільнялася з роботи, тієї, яка годувала нас весь той час, поки він будував свій бізнес. Тепер же моя зарплата здавалася чоловікові смішною, він захотів, щоб я сиділа вдома, дивилася за дитиною і будинком.

Залишити роботу я вважаю не найкращою ідеєю. Мало що і як повернеться. А чоловікові моє рішення працювати далі не подобається. Одним словом, людина змінилася в корені, раніше взагалі такого не було – жив собі на мою зарплату, поки бізнес свій розкручував, сидів тихіше води нижче трави, з вдячністю їв вермішельові супчики, а тепер вигадує собі щось.

Складається таке враження, що випробування бідністю ми пройшли, а ось випробування багатством – у нас пройти не виходить.

Я впевнена, що всьому винні гроші. Немає людей грошей – немає і особливих проблем. З’являються гроші – і все йде врозріз. У нас вже навіть друзів не залишилося, з старими чоловік спілкуватися не хоче, а нових ще не завів.

Вчора чоловік мені сказав, що я маю піти в салон краси, щоб відповідно виглядати. З однієї сторони, це ніби добре – сходити на манікюр чи зробити нову зачіску. Але з іншої, я вже не знаю, чого ще мені від чоловіка чекати.

От вірите, з’явилися гроші в родині, а вони мені зовсім не милі.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page