fbpx

Про це я розповіла своїй матері. Вона теж здивувалася такій заяві свого онука, адже завжди захоплювалася тим, який у неї розумний онук. Тоді вона сказала мені, що, можливо, це в нього з’явилися нові друзі з багатих сімей, і це показується їхній вплив на Володю

Нещодавно син заявив нам з чоловіком, що ми повинні йому купити житло, хоча б однокімнатну квартиру, оскільки він повинен жити окремо в такому віці.

Нашому синові дев’ятнадцять років, він навчається в університеті, підпрацьовує барменом, та живе на орендованій квартирі. До цього жив з нами. Мій чоловік підтримує сина в його бажанні жити окремо, тому допомагає йому оплачувати цю квартиру.

Звісно, коли Володя вступив до університету на фінанси, ми з чоловіком, звичайно, були щасливі. Це було бажання сина, і нам здавалося, що він вибрав те, що йому якраз до душі. Але через кілька місяців навчання Володя заявив нам із чоловіком, що йому не подобається навчання і що він планує кидати.

Ну ми ж із чоловіком почали його відмовляти і говорити, що це поки що так, і що не варто кидати навчання в університеті, адже маючи диплом у майбутньому буде простіше влаштуватися на хорошу роботу. Ну і син погодився і не став забирати документи, щоправда, відвідує універ без особливого бажання.

І ось недавно Володя видав нам із чоловіком, що ми йому повинні купити власне житло. Це, звичайно, нас із чоловіком сильно здивувало, і навіть засмутило, після того як Володя сказав, що його другу батьки вже подарували свою квартиру.

І тут головна проблема — ми завжди вчили сина, що не варто порівнюватися з іншими людьми. І він усі свої роки жив за цим принципом, а тут він видає, що хоче, як у інших людей.

Мій чоловік тоді спробував донести до сина, що батьки повинні годувати, виховувати, дати освіту, а не дарувати житло. При цьому Василь уточнив, що він допомагатиме з орендою житла, але купувати Володі власну квартиру він не збирається.

Ось я сиділа і ніяк не могла зрозуміти, звідки у сина з’явилися такі думки та претензії до нас. Ми з чоловіком виховували його розсудливим чоловіком, він таким і був. Навіть сам почав працювати, аби не просити гроші на свої “хотілки”.

Про це я розповіла своїй матері. Вона теж здивувалася такій заяві свого онука, адже завжди захоплювалася тим, який у неї розумний онук. Тоді вона сказала мені, що, можливо, це в нього з’явилися нові друзі з багатих сімей, і це показується їхній вплив на Володю.

А свекруха моя навіть сказала нам, щоб ми не сплачували синові орендоване житло, адже вона вважає, що йому ще рано жити окремо від батьків. Я ось з нею навіть згодна, адже після такої заяви сина я усвідомила, що він ще не готовий до самостійності.

Моя подруга розповіла мені, що її син теж мав такий період, і що це нормально в їхньому віці мати сильне бажання до незалежності від батьків.

Хотіла спитати вашої думки! Чи справді це рано жити хлопцю в такому віці окремо від батьків?

І чи повинні ми купувати Володі квартиру?

Фото ілюстративне спеціально для ibilingua

You cannot copy content of this page