fbpx

Гроші я тут отримую і заробляю зовсім малі, але постійно зустрічаюся з труднощами. Мабуть, поїду додому. Я поїхала до Польщі у квітні з Франківщини спробувати кращого життя під мирним небом. Мої рідні в Україні ще й почали вимагати, щоб я допомогала їм фінансово

Гроші я тут отримую і заробляю зовсім малі, але постійно зустрічаюся з труднощами.

Я поїхала до Польщі у квітні з Франківщини спробувати кращого життя під мирним небом.

В Києві я закінчила університет, працювала у кол-центрі одного з великих мобільних операторів.

Коли приїхала у Польщу й влаштувалася на роботу, мої рідні в Україні ще й почали вимагати, щоб я допомогала їм фінансово.

Грошей великих я тут не заробляю, та й постійно стикаюся з проблемами документів, щоб можна було працювати легально.

Плачу податки за соцстрахування, але до пуття скористатися ним не можу – щоб безкоштовно потрапити до лікаря, потрібно записуватися щонайменше за три місяці в чергу. Найкраще заплатити, але це дуже дорого.

Я б не рекомендувала б їхати в іншу країну без гарного знання мови, бо хорошої роботи тоді не знайти, тільки “чорнорабочим”.

Я, можливо, вже й повернулася б до України, проте жити там мені ніде – до рідного маленького населеного пункту до родичів повертатися немає сенсу, а у Франуівську чи Києві треба платити за житло чи мати власне.

Ні зібрати стартовий капітал, ні відкласти на квартиру у мене поки що не виходить.

Недавно я відправила своє резюме в Україні. Буквально за два дні передзвонили з великого гіпермаркету та запропонували посаду на касі із зарплатою від 12 тис. грн.

Але, знову-таки, жити мені там нема де. Погодитися – означало б половину зарплати віддавати за оренду житла, що зовсім не тішить, на що тоді жити?

Тому поки побуду тут, а там життя покаже, чи повернуся, чи длалі десь поїду, чи вдало заміж вийду.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, спеціально для Ibilingua.com.

You cannot copy content of this page