fbpx

Два тижні тому, коли мама була у справах у місті, викинула більшу частину речей. Що діялося, коли вона про це дізналася! Спочатку мама плакала, потім заявила, що бачити мене більше не хоче, вона готова відмовитися від рідної доньки через якісь старі й непотрібні речі

Мама любить купувати і зберігати всякий мотлох, при цьому сама мене все життя вчила купувати тільки якісні речі і не розмінюватися на будь-який ширвжиток. Я так і роблю, а все, що стає непотрібним, викидаю чи роздаю.

А ось мама з речами розлучатися не вміє, всі вони їй дорогі, вона навіть пам’ятає, де що купувала і скільки це коштувало. Каже, що такої якості зараз удень із вогнем не знайдеш, і вони всі як нові.

Мене вражає, що мама зберігає німецькі мереживні сорочки, які років двадцять уже ніхто не носить, чоботи на підборах, в яких навіть я ходити не можу, мохерові шарфи і всякий інший мотлох, який займає безліч місця.

Все це зберігається на антресолях, де періодично заводиться міль, тому доводиться все це діставати, обробляти і знову закладати на вічне зберігання. Звичайно, мама іноді вимагає допомогти розібрати ці склади. А в мене своїх справ повно і без її дорогоцінного мотлоху, з яким вона ніяк розлучитися не може.

Два тижні тому, коли мама була у справах у місті, викинула більшу частину речей. Що діялося, коли вона про це дізналася! Спочатку мама плакала, потім заявила, що бачити мене більше не хоче.

Я думала, мине час, і вона схаменеться, але ні, досі зі мною не розмовляє. Навіть слухавку не бере, коли я дзвоню. Дякую сусідці, з якою вона дружить, хоч би через неї дізнаюся, що у мами все нормально.

Уся ця ситуація мене не просто засмучує, а жити не дає. Я постійно думаю, як там мама, до ладу не можу ні на чому зосередитися, весь час прокручую нашу останню розмову і не можу зрозуміти, чому вона готова відмовитися від рідної доньки через якісь старі й непотрібні речі. Я знаю, люди до старості стають сентиментальними, але ж не на стільки!

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, спеціально для Ibilingua.com.

You cannot copy content of this page