Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Нотр-Дамі після пожежі провели першу месу

Священнослужителі у захисних шоломах під час служби у каплиці собору Паризької Богоматері у Парижі, Франція, 15 червня 2019 року
Священнослужителі у захисних шоломах під час служби у каплиці собору Паризької Богоматері у Парижі, Франція, 15 червня 2019 року EPA-EFE / KARINE PERRET / POOL MAXPPP OUT

У соборі Паризької Богоматері (Нотр—Дам) вперше за 2 місяці після пожежі відбулося богослужіння.

Про це повідомляє видання France.Info.

Згідно з інформацією, богослужіння в честь освячення вівтаря відбулося в каплиці собору, яка не була охоплена пожежею. Участь у месі взяли 30 людей, більшість з яких — священники.

Зокрема, серед учасників богослужіння були присутні архієпископ Парижу Мішель Опеті та настоятель Нотр-Даму Патрік Шове.

Водночас, в цілях безпеки всі учасники богослужіння були в будівельних касках.

Нагадаємо:

  • Увечері 15 квітня у столиці Франції загорівся дах Собору Паризької Богоматері. Пожежа виникла близько 20:00. Через вогонь вже обвалився шпиль собору та його дах.
  • Під час пожежі у Соборі вдалось врятувати терновий вінець Ісуса Христа, викуплений королем Людовіком Святим в XIII столітті у Венеції.
  • Основну конструкцію Собору Паризької Богоматері також вдалося врятувати.
  • Причина пожежі поки що невідома, утім чиновники пов'язують її з роботами з реконструкції. Паризька прокуратура заявила, що пожежу поки що розслідують як нещасний випадок. Під час «боротьби з полум'ям» серйозно постраждав пожежник.
  • Французький бізнесмен Франсуа Анрі-Піно заявив про готовність пожертвувати 100 мільйонів євро на відновлення пошкодженого в пожежі середньовічного Собору Паризької Богоматері.
  • Після 12 годин боротьби з вогнем пожежу повністю загасили.
  • Відбудувати Нотр-Дам обіцяють упродовж п'яти років.