fbpx

Мої батьки постійно стосунки з’ясовують. Ні дня миру і спокою у домі. А причина всьому – мій братичок менший! Вірніше, усе його життя, дружина і діти

Мої батьки постійно стосунки з’ясовують. Ні дня миру і спокою у домі. А причина всьому – мій братичок менший! Вірніше, усе його життя, дружина і діти.

Справа в тому, що він створив сім’ю привів у цей світ купу дітей, а утримувати їх не в змозі. Мама хоче всіляко допомагати улюбленому молодшому синочку, а от батько різко проти такого. Він вважає, що Олексій вже досить дорослий, щоб відповідати за свої вчинки. Чого він за роботу не береться, якщо жити важко, а от на дивані лежить?

Батько ясно дав зрозуміти, що синові більше жодної копійки не дасть. Олексій настільки вже розслабився, що навіть з роботи пішов. І то правда, навіщо ж йому працювати, якщо мама все принесе на блюдечку ще й носика витре, якщо він чхне?

Мама вважає, що батько надто суворий та несправедливий. Вона стверджує, що вони як батьки зобов’язані підтримувати сина в такий скрутний час. Мовляв, вона не може рідну дитину та онуків залишити без хліба.

Мій братик Олексій настільки розслабився, що навіть тарілку за собою не може помити. Відколи перевіз до нас свою сім’ю, так узагалі з дивану не підіймається, тільки ото як до холодильника треба, чи природа у вбиральню покличе. Все!

Жив раніше брат із дружиною своєю і п’ятьма дітьми на орендованій квартирі. З перших днів свого самостійного життя Олексій приходив із стурбованим обличчям і просив у тата з мамою певну суму до зарплати. Звичайно, він нічого не віддавав. Але коли вони дізналися, що незабаром у молодій сім’ї з’явиться малюк, усі борги вибачили та почали їх завалювати подарунками на радощах. Мої батьки купили все придане для онука, брат із дружиною навіть жодної пелюшки власним коштом не купили.

Після появи першого онука гроші батьків потекли рікою до родини брата. Вони зробили власним коштом ремонт, почали закуповувати всі продукти та оплачувати оренду. Брат і до того не надто трудився а тут узагалі розслабився і вирішив, що так буде завжди. Діти у них посипались одне за одним, але для брата то не був сигнал до дій – навпаки.

Дружина мого брата… Не буду нічого про неї говорити, бо я її просто не розумію. Вона займається дітьми, але з братом моїм вони живуть ніби як у зачарованому світі. Жоден із них не думає про завтрашній день. Доки батьки платили за оренду і приносили продукти, вони жили собі там, як тільки тато з мамою оплачувати оренду не змогли, родина брата замість того, щоб землю під собою рити і шукати варіанти – просто переїхала до нас у двокімнатну хрущівку. Речі розклали і живуть далі так, ніби воно так і було і буде. Їм і трава не рости, якщо немає нічого в холодильнику, вони хліба з’їдять і будуть чекати коли там все з’явиться.

От тато мій і не витримує. надумав він братику моєму на двері вказати, так мама моя на захист сина стала. Каже, що якщо тато так вчинить із синочком, то вона подає на розлучення і поділ майна. Хай, каже, хоч дім в селі придбає на ті гроші, але свого сину не покине у такій скрутній ситуації.

Як мені бути, підкажіть? Бачу до чого все йде, прямо театр абсурду якийсь. Невже мої батьки через мого братика і його родину таки розлучаться?

05,02,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page