$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +5 Київ

В ОПУ відреагували на слова експрем'єра Ізраїлю про те, що Путін обіцяв йому не вбивати Зеленського

В ОПУ відреагували на слова експрем'єра Ізраїлю про те, що Путін обіцяв йому не вбивати Зеленського Подоляк про твердження Беннета: Все це фікція
Фото: president.gov.ua
Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав "дивними інсайдами" заяви колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета, який стверджував, що президент Росії Володимир Путін обіцяв йому не вбивати главу Української держави Володимира Зеленського.

Про це він написав у Twitter.

"Виникають дивні інсайди ексів про "посередництво": Путін нібито давав "гарантії не вбивати", а "Захід перервав перспективні переговори". Але це все фікція. За російським вторгненням стоїть не "розширення НАТО", гарантії безпеки чи санкції, а бажання Росії знищити Україну і вбивати українців", – заявив Подоляк.

Беннет обіймав посаду прем'єр-міністра Ізраїлю приблизно рік – з червня 2021-го до червня 2022 року. У лютому 2023 року вийшло майже п'ятигодинне інтерв'ю Беннета ізраїльському публіцисту Ханоху Дауму. В інтерв'ю він зокрема заявив, що Путін під час зустрічі в Москві обіцяв йому не вбивати Зеленського, а переговори з главою Кремля він нібито вів у координації з країнами Заходу – США, Німеччиною і Францією.