Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Посилаючись на слова викладача економіки в Могилянській школі журналістики Олексія Набожняка, журналістка розповідає про загрозу залишитися без пенсій в Україні з часом. Як пояснює журналістка, коштів може не вистачати не тільки на високі пенсії, але і на мінімальні, на що є кілька причин.

«Головний фактор, який може призвести до скорочення пенсій – це вкрай важка зараз демографічна ситуація в країні, переконаний вчений. Сьогодні в Україні практично зрівняли чисельність офіційно працюючих людей із чисельністю пенсіонерів. Розмір єдиного соціального внеску, який сплачується з офіційної зарплати працівника на фінансування пенсії дорівнює 22% від зарплати», - розповідає Катерина Котенкова.

Тобто, пояснює вона, за підрахунками Набожняка, виходить так, що сьогодні один працівник дає гроші на пенсію 1 пенсіонеру, й то цих 22% не вистачає, адже їх мало для виплати пенсій всім громадянам, тому майже стільки же доводиться брати з бюджету. Отже, продовжує журналістка, згідно із ним, держава не має можливості підвищувати зарплати бюджетникам, а також вкладати гроші в розвиток бюджетних послуг: це і медицина, це і освіта, це і соціальні послуги, це і культура, це і спорт.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова пояснила, чому ввели нові правила індексації.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, навіщо розсилати повістки через месенджери.