$39.47 €42.18
menu closed
menu open
weather +17 Київ
Павло Клімкін
ПАВЛО КЛІМКІН

Міністр закордонних справ України у 2014–2019 роках

Всі матеріали автора
Всі матеріали автора

Затримання батька дівчинки, яка намалювала малюнок із написом "ні війні", свідчить, що люди в Росії не відчувають, що стають моральними виродками

Для тих, хто досі думав, що російсько-українська війна – це "війна Путіна", історія в Тульській області стала навіть не холодним, а льодяним душем.

Дівчинка 13 років робить малюнок, на якому написано "ні війні". Нічого більше. Учителька доносить директору, директор – у поліцію. Батька, який є єдиним для неї членом родини, арештовують і звинувачують у дискредитації російської армії та засуджують на два роки, дівчинку хочуть віддати у прихисток. Батько біжить, але його схопили в Мінську в результаті спільної операції Білорусі та РФ.

Ця історія – дзеркало життя сьогоднішньої Росії. Доноси там стали такими ж рутинними, як за Сталіна.

Люди не відчувають, що стають моральними виродками – це їхня нормальність. Вони позбавлені емпатії та співчуття, а для чого вони їм? Репресивна машина працює на повну. Цю історію, як і інші такі самі, слід розповідати як нашим друзям, так і тим, хто намагається "пропетляти". Вони досі часто кажуть, що не сприймають "колективне покарання" – у юридичному сенсі, можливо, це правильно.

Але російське населення не просто хворе на жорсткість і відсутність емпатії – це його звичайний стан. І винятки із цього правила тільки його підтверджують. Люди, які є матеріалом і засобом, із цим згодні, більше того, для них це ок, вони не уявляють собі іншого життя, а точніше сказати – існування. І, врешті-решт, це ще один доказ, що поки що інших опцій, крім перезавантаження РФ або її стратегічного стримування, у цивілізованого світу немає.

Джерело: Pavlo Klimkin / Facebook

Блог відображає винятково думку автора. Редакція не відповідає за зміст і достовірність матеріалів у цьому розділі.