З індійського міста Калькутта, що у штаті Західна Бергалія, прийшли дуже тривожні новини. Виявляється, що сюжет всесвітньо відомої гри, а пізніше навіть серіалу "The last of us", не такий вже й фантастичний.

Тут 61-річний місцевий житель став "нульовим пацієнтом" грибкового захворювання, яке вважається смертельним для рослин.

Про це повідомляє голландська агенція наукових досліджень Science Direct.

Повідомляється, що чоловік звернувся до лікарів зі скаргами на постійний кашель, хрипоту, утруднення при ковтанні та втому. Всі ці симптоми він відчував уже три місяці.

Chondrostereum purpureum, скріншот: YouTube
Chondrostereum purpureum, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За результатами огляду з'ясувалося, що у трахеї пацієнта розвинувся абсцес. Тоді фахівці направили зразки гною на аналіз у лабораторію та дійшли висновку, що чоловік заразився грибком виду хондростереум пурпурний (Chondrostereum purpureum). У рослин він викликає смертельну хворобу під назвою "срібний лист".

Грибок у комаcі, скріншот: YouTube
Грибок у комаcі, скріншот: YouTube

На щастя, пацієнт пройшов терапію протигрибковими препаратами та вилікувався без ускладнень.

The Last of Us, скріншот: Youtube
The Last of Us, скріншот: Youtube

А ось якщо повернутися до серіалу The last of us, то в останній серії першого сезону, де творці розповідали про процес зйомок, можна почути, що грибок насправді існує, але для людського організму він не страшний, адже суперечки так не можуть діяти, як у тілі комах. Все правильно, йдеться про дві різні грибки.

Нагадаємо, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Раніше повідомлялося, чому ранкова кава має бути без цукру: убезпечить від серйозного захворювання.

Також, дієтологи виявили "світлу сторону" пива: коли хмільний напій може принести користь.