В українських супермаркетах продовжують злітати ціни на популярні овочі. Наприклад, морква та капуста вже стали у прямому розумінні слова на вагу золота. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше забезпечити себе елементарними продуктами, адже зарплати і пенсії просто не встигають за цінами, що вперто зростають. Особливо стрімко дорожчають популярні овочі, серед яких морква та капуста.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Морква

Станом на 28 березня кілограм моркви в середньому можна купити за 47,12 гривні, що майже на 16 гривень дорожче, ніж на місяць раніше. У лютому середній цінник був на рівні 31,16 гривні за кілограм. Вартість овочів варіюється від 43,80 до 56,90 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Капуста

Капуста молода загалом пропонується по 69,90 гривні за кілограм. Місяцем раніше вартість була нижчою – 55,26 гривні за кіло. Білокачанна капуста подорожчала з 14,83 до 25,45 гривні за кілограм. Вартість супермаркетів варіюється в межах 21,89-31,90 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.

Також наш портал інформував, вітаміни лише для забезпечених українців: у супермаркетах продовжують дорожчати яблука та виноград.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.