Пояснення від МОЗ як від сьогодні потрібно купувати ліки. Це стосується програми "Доступні ліки".

У всіх українських містах з 1 квітня запрацює нововведення з продажу ліків в аптеках. Тепер рецепт на медикаменти буде доступний не лише на "папірцю", а й в електронному вигляді, так званий е-рецепт.

Сімейний лікар, скріншот: YouTube
Сімейний лікар, скріншот: YouTube

Електронний рецепт пошириться на всі готові лікарські засоби, що містяться в Державному реєстрі лікарських засобів та підлягають відпуску за рецептом лікаря. Виписати е-рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір з НСЗУ.

Відтак, спочатку людина має звернутися до лікаря, обрати за яким рецептом (паперовим або електронним) зручніше купити ліки в аптеці.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо ви бажаєте отримувати електронний рецепт, то лікар зареєструє вас в електронній системі охорони здоров'я. Далі буде сформовано рецепт, де буде вказана діюча речовина, дозування, тривалість курсу прийому та інструкції.

Після чого на телефон прийде СМС. В цьому СМС буде номер е-рецепта, та унікальний код його погашення. З даним рецептом слід зайти в аптеку та показати СМС або продиктувати код погашення. Фармацевт запропонує препарати за рецептом.

Інфографіка МОЗ
Інфографіка МОЗ

Нагадаємо, ми писали, що у МОЗ розповіли, чи прийде рецепт на кнопковий телефон. міфи та легенди про е-рецепт.
Як повідомляв "Знай.ua" з е-рецептом можна буде придбати понад 60% медикаментів.

Також "Знай.ua" інформував, що які продукти захищають від тромбозів та атеросклерозу? Перелік природних "очищувачів".