fbpx

Коли мій чоловік побачив чим саме моя мама на кухні займається, то від обурення міг лиш повітря ротом хапати. А мама теж не права, замість того, щоб змовчати, чи якось виправдатись почала голосити на всю, навіть сусіди чули

Ми з мамою завжди блукали по орендованих квартирах, так як не було свого житла. Їй батьки не залишили спадщини, нареченого багатого в неї теж не було, а заробити одній із дитиною на житло — фантастика.

Мама чесно зізналась, що навіть імені мого тата ніколи не знала, тому я не шукала його.

Після школи мені довелося одразу влаштуватись на роботу, адже мама не могла мені оплатити навчання. Вона працювала в дитячому садку, а потім ще й знайшла підробіток — мила підлогу в стаціонарі та школі.

Весь її прибуток йшов на оплату оренди та продукти.

З роботою мені допомогла моя колишня однокласниця. Саме там я й познайомилась зі своїм нареченим. Хлопець був дуже симпатичним, злегка зарозумілим, але я уваги не звертала. У нього була своя двокімнатна квартира, тому я заплющувала очі на дрібні мінуси його характеру і мріяла опинитися у статусі його дружини. Так і сталося – він зробив мені пропозицію через півроку.

Читайте також: Хоч свого тата саме я догледіла, але його квартиру успадковувати не стала. Саме тоді мій брат розлучився з дружиною і жити йому вже в поважному віці було ніде. Чоловік був проти того, аби я житло брату віддавала, адже знав невістку нашу колишню і попереджав, що я просто за водою те майно пускаю

Мамі довелося винаймати кімнату одній, я розуміла, що їй важко. Через вік вона звільнилася з дитячого садка, тому і дохід її зменшився в половину. Я бачила, що їй дійсно не просто. Мені було дуже шкода її, чоловік бачив мої сльози та погодився тещу прийняти до нас.

Ми прожили місяць під одним дахом, і почалися постійні з’ясовування стосунків. Чоловік ніяк не міг помиритись з моєю мамою.

Мама теж не права була. Вона могла годинами по-старому виварювати постільне, вся нова кухня покривалася пором і відшаровувалися дорогі фасади. Мої зауваження вона пропускала повз вуха, а на всі закиди чоловіка реагувала гостро і ще й говорила таке, що я від неї і не очікувала. Я намагалася їй пояснити, що ми на його території, і треба було б трішки бути скромнішою у виразах, але вона мене не слухала. Мама говорила, що на язик прийде і не думала про наслідки. Вона й на роботі так поводилася — заводилася з напівобороту.

А нещодавно відбулася грандіозна сцена. Чоловік прийшов із чергування, хотів перекусити, а мама на кухні виварює свої халати. Він відчинив вікна, щоб вийшла пара, а потім звернув увагу, що теща взяла каструлі, в яких ми варимо суп, і просто там відбілювала свій одяг. На його зауваження мама не змовчала, а наговорила купу усякого. Чоловік не витримав і вказав мамі на двері. Я намагалась якось їх помирити, але намарне – цього разу він мене не слухав і мама дійсно була не права.

Я тепер спати не можу, відчуваю, що зрадила матір. Вона зараз у хостелі проживає і дзвонить, жаліється на умови. говорить. що так довго не витримає, проситься назад. За її словами я повинна вплинути на чоловіка, або покинути його, бо вона сама жити не може і мій обов’язок їй допомагати.

З одного боку, не можна залишати родичів у складних ситуаціях, а з іншого — вона сама винна. Її характер тому виною! Чому я маю кидати через її витівки чоловіка? Я хотіла знімати мамі квартиру зі своєї зарплати, але тоді мені і гривні не залишиться, та й чоловік чути про те, що я якісь гроші мамі даю не хоче.

Він взагалі сказав, щоб я з нею не спілкувалася. Мама ображена на мене, мовляв, я не змогла відстояти її правоту. Але я вже заплуталася: хто має рацію, а хто винен. Я дуже люблю свого чоловіка, про дітей із ним мрію, але як бути з мамою?

07,06,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page