На Бахмутському напрямку помічено нові штурмові загони ЗС РФ, яких кинуть на захоплення втрачених позицій. Росіяни перекидають під Бахмут додаткові сили. Зафіксовано появу, зокрема, штурмовиків ЗС РФ.

Такою інформацією поділився екс-командир “Азова” майор ЗСУ Максим Жорін під позивним “Мосе”.

За його даними, на Бахмутському напрямку орудують зараз мотострілецькі та десантні підрозділи ЗС РФ. До них було перекинуто ще й штурмові підрозділи.

“На думку росіян, вони мають відновити ті позиції, з яких ми їх вибили. Але реальність така, що навіть штурмовими загонами ворог має реагувати на наші дії, стримувати наші штурми, а не планувати свій поступ. Ми не даємо їм повернути ініціативу у свої руки”, – розповів майор.

Масове перекидання військ РФ під Бахмутом він пояснив “істеричним станом” окупантів. Жорін попередив, що через посилення контингенту ЗС РФ на даній ділянці просування ЗСУ може сповільнитися. Однак він не зупиниться.

Загалом становище окупантів на Бахмутському напрямі продовжує погіршуватися.

Боєць ЗСУ під ніком “Бахмутський Демон” підтвердив у Telegram успіхи на північній ділянці фронту. Він також додав, що спроба росіян відбити назад позиції в районі Кліщіївки стала для них втратами.

Командир роти батальйону “Свобода”, лейтенант Нацгвардії Євген Оропай заявив водночас, що лінія зіткнення на Бахмутському напрямку постійно динамічно змінюється. За кожен клаптик землі українські військові б’ються до останнього. Загалом вся східна лінія зіткнення дуже складна.

Оропай зазначив, що моральний стан окупантів на дуже низькому рівні.

“Через деякий час вони будуть дуже приємно здивовані від того, що відбудеться з їхньою хваленою “другою армією” світу. За допомогою західних партнерів дійсно відбуваються дуже круті речі”, – наголосив Оропай 24 каналу.

У Бахмуті найманців із ПВК “Вагнера” замінюють підрозділи регулярної російської армії. Позаду вагнерівців на “другій лінії” стоять загороджувальні загони окупантів.

Ти йдеш лише вперед. Повертаєшся – тебе “обнуляють”. З регулярними військами ситуація дещо інша. Там є толкові офіцери, але їх досить мало. Там немає таких заградзагонів,– розповів командир роти батальйону “Свобода”.

За словами лейтенанта Нацгвардії, регулярна армія країни-агресорки має більше танків, артилерії та боєкомплектів, ніж найманці Пригожина.

“Якщо порівнювати масованість атак вагнерівців саме живою силою, то це просто виснажує наших захисників. День за днем, ніч за ніччю в нас постійно штурми були”, – зауважив Євген Оропай.

Нині ж – це постійні ворожі мінометні та артилерійські, авіаційні обстріли.

“Артилерія працює майже 24 на 7. Танки виїжджають, там по 4 – 6 танків відпрацьовують наші позиції. Якщо порівнювати, наприклад, вагнерів і регулярні війська, то це нелімітована жива сила проти техніки. Техніка стара, радянського зразка, але яка їздить та стріляє”, – додав військовослужбовець.

Ні для кого не секрет, що Бахмутський напрямок – епіцентр бойових дій. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що 5 червня ЗСУ змогли просунутися вперед на кількох напрямках. Зокрема, Бахмутському. Українська армія зайшла на панівні висоти довкола міста. Це дуже ускладнило окупантам життя й можливість утримувати Бахмут.

Російські війська не полишають спроб захопити Донецьку та Луганську області. Проте Збройні Сили України протистоять окупантам та переходить до наступу на деяких напрямках.