$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +13 Київ
Ольга Решетилова
ОЛЬГА РЕШЕТИЛОВА

Українська журналістка і волонтерка

Всі матеріали автора
Всі матеріали автора

Накриває від усвідомлення, що моєї країни вже немає в тому вигляді, у якому я її знала з дитинства. Господи, як нам далі жити на одній планеті із цим непотребом?

Десь ближче до четвертої ранку, коли недалеко від нашого будинку традиційно активно працювала ППО, я полізла читати пабліки. І побачила, що вони підірвали ГЕС.

Я написала в робочий чат, де, звісно, уже ніхто не спав, що в нас сьогодні багато роботи. І заборонила собі уявляти.

Уявляти домівки людей, які так трималися за своє життя, що навіть не виїжджали з окупації. Не уявляти малючків, які мирно сплять у своїх ліжечках, ще не знаючи, що це їхня остання ніч удома. Не уявляти людей з інвалідністю, до ніг яких підступає вода. Не уявляти собак, які вже точно щось відчували й нервувалися в передчутті чогось невідомого. Не уявляти вулиці такого затишного і трохи занедбаного Херсона, по яких тече вода, і який я вже ніколи не побачу таким, яким пам'ятаю. Не уявляти той старий катер через лиман до Кінбурну, на який я так мріяла ще колись сісти. Не уявляти людей в окупації, яким ніхто не допоможе.

У такі дні, як сьогодні, традиційно стається роботи в рази більше, ніж завжди. Не тільки тому, що треба терміново реагувати, заяви, коментарі, заходи. А тому, що ти спеціально вантажиш себе роботою. Просто щоб не відчувати й не замислюватися. І якось цілий день воно працювало.

Але зараз… ці фото. Ці картинки, сповнені болю. Ці крики про допомогу. Ці люди, які кидаються на стихію, щоб допомогти іншим вижити.

Накриває. Від усвідомлення того, що моєї країни вже немає в тому вигляді, у якому я її знала з дитинства. Що немає більше тих доріг, якими їжджено-переїжджено. Немає тих міст і місць, у яких хороші й погані спогади. Немає "Асканії-Нови", у яку так і не з'їздила. Немає готельчиків, пляжів, ресторанчиків, ідучи з яких завжди думаєш: "Треба буде обов'язково заїхати ще раз". Воно зникає. Маріуполь, Сєвєр, Бахмут, тепер майже весь південь.

Мене тримає тільки те, що ще є люди. Не всі, на жаль, але є. Усякі. Але свої. Будь ласка, живіть і будьте.

І, Господи, як нам далі жити на одній планеті із цим непотребом? Я не знаю.

Джерело: Ольга Решетилова / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора

Блог відображає винятково думку автора. Редакція не відповідає за зміст і достовірність матеріалів у цьому розділі.