Не секрет, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також загальна мобілізація. У цей час у співробітників ТЦК практично безмежні повноваження і вони мають владу над кожним чоловіком віком від 25 до 60 років.

Порядки вручають скрізь, також чоловіків намагаються "спіймати" в тих місцях, де нібито цього робити не можна - в офісах, у поліклініках в інститутах та університетах. Потрібно знати одне - вручити повістку можуть будь-де.

Якщо громадянин хоче влаштуватися на роботу без попереднього становлення на військовий облік, то отримає штраф у розмірі від 5100 до 8500 гривень, пише портал "Хвиля".

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Те саме стосується і потенційних студентів, адже з початком мобілізації значно зросла кількість охочих навчатися і це далеко не 17-річні юнаки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Для того щоб влаштуватися на роботу або вступити до вузу разом із стандартним пакетом паперів, тепер потрібно пред'явити ще один із цих документів:

  • свідоцтво про приписку для призовника;
  • військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаних осіб з таким статусом;
  • Військовий квиток для резервістів.

З червня повістки вправі вручати всім, навіть якщо особа пред'явить " білий квиток " чи довідку про зняття з військового обліку. Всім без винятку видаватимуть запрошення до військкомату з адресою та часом, коли там потрібно опинитися.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Далі буде ретельний медогляд, за результатами якого комісія визначить, чи дійсно особа не придатна, чи все-таки обмежено придатна, але виконувати деякі обов'язки може.

Тобто з 1 червня обмежено придатні до служби у воєнний час можуть служити. А якщо виявиться, що вони здорові, і свій "білий квиток" отримали неналежним чином.

Медичні комісії під час військкоматів уже підключилися до єдиної медичної електронної системи, щоб бачити всю історію мобілізованої хвороби.

Нагадаємо, як, хто і де мають право вручати повістку "правильно": роз'яснення ТЦК та СП.

Раніше повідомлялося, що граничний вік призову знизили до 25 років: що робити українцям, щоб не порушити закон.

Також, в Україні розширили список тих, кого не заберуть на війну: хто перший на броню.