Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю найбільшій німецькій газеті Bild. Журналісти запитали його про власну родину. Президент заявив, що його діти – син Кирило та донька Олександра – в Україні. Вони не виїхали за кордон.

Зеленський сказав німецькому журналісту, що йому боляче за всіх військових і цивільних так само як і за своїх дітей, адже українці “не заслужили на цю війну”. Він наголосив, що саме тому не може дозволити собі відправити сина за кордон. На його думку, це буде нечесно.

“Мої діти зараз знаходяться в Україні, моєму синові 10 років, і він в Україні. Він сьогодні міг би поїхати за кордон, але він не може це зробити. Тому що в голові у мене чи в моєї дружини навіть уявлення немає – хтось в нашій країні відправляє свою дитину воювати на фронт, а наші діти будуть десь на морі за кордоном. Це буде дуже нечесно й несправедливо”, – зізнався Володимир Зеленський.

Президент України додав, що йому, звичайно ж, страшно і за доньку Олександру, і за сина Кирила, але везти їх за межі України він не хоче. Водночас президент з міркувань безпеки і словом не обмовився, де вони, і як часто бачить їх.

“Звичайно, мої діти бояться. І ми з дружиною переживаємо. Ми любимо один одного, і нам дуже важко уявити життя одне без одного”, – додав Зеленський.