Субота, 20 Квітня

Будівництво трамвайної колії та реконструкція вул. Миколайчука: у вересні розпочнеться перший етап робіт

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

У вересні розпочнеться реалізація одного з наймасштабніших за останні роки проєктів – реконструкція вул. Миколайчука з будівництвом трамвайної колії. Як розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, зараз на фінальній стадії ескізний проєкт першого етапу реконструкції (від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика), а в найближчі два тижні розпочнеться підготовка ділянки робіт.

«Проєкт реконструкції вул. Миколайчука передбачає реконструкцію дороги протяжністю 2,6 км із прокладенням трамвайної колії, щоб з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом, а саме з лікарнями. Відтак цей проєкт має велику вагу, бо ми забезпечимо сполучення з реабілітаційним центром UNBROKEN, де проходять лікування і реабілітацію наші воїни.

Буде декілька етапів реалізації цього проєкту. На цей рік плануємо реалізацію першого етапу – це буде реконструкція ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика. Зараз фіналізовуємо ескізний проєкт саме на цих 350 м. Там складний рельєф – підйом, тому маємо забезпечити безпеку для руху трамвая, а відтак його пасажирів.

Початок робіт плануємо з вересня цього року, а підготовка ділянки робіт розпочнеться в найближчі два тижні. На цій території є кілька перешкод, над врегулюванням яких працюємо. Перше – там розміщений ринок. Термін дії документів на розміщення ринку вже завершився кілька років тому, та ми в процесі перемовин і будемо узгоджувати, яким чином і хто куди буде переїжджати. Друге – це парковка. Також відбуваються перемовини, куди її перенести. Є вже варіанти рішень по цих питаннях, і це все буде узгоджено з усіма.

Відзначу, що у міському бюджеті передбачені кошти на реконструкцію вул. Миколайчука. Також, спільно з колегами депутатами, ми почали перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо отримання кредиту і гранту для реалізації цього проєкту», – розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.