Влада стверджує, що вартість газу падає, втім, прості українці цього не відчують.

За вісім місяців вартість блакитного палива опустилася втричі, йдеться у свіжому звіті Мінекономіки 7 червня.

Укргазвидобування. Фото: скриншот Youtube-відео
Укргазвидобування. Фото: скриншот Youtube-відео

Станом на травень за одну тисячу кубометрів природного газу покупцеві доводилося платити 11,1 тисячі гривень без ПДВ. У квітні ціна була на 22,4% вищою.

У міністерстві уточнили, що порівняно з березнем 2022 року ціна на газ в Україні опустилася до мінімального значення. Протягом року вона поступово падала і в підсумку блакитне паливо подешевшало майже втричі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Як повідомляють у Мінекономіки, компанії платили 31,1 тисячі гривень за одну тисячу кубометрів газу без ПДВ у травні минулого року.

Щоб розрахувати вартість використовують спеціальну формулу. Вона дає змогу вирахувати точну суму, яку отримає державний бюджет країни від компаній, що користуються національними надрами.

Нагадаємо, ми писали, що контролер "Нафтогазу" пошкодив клієнту пломбу під час фіксації показань лічильника: у компанії відповіли на скаргу.

Як повідомляв "Знай.ua" бутерброди будуть без ковбаси: українські супермаркети оновили ціни на батон, чорний хліб та вершкове масло.

Також "Знай.ua" інформував, хто може позбутися тягаря оплати комуналки та отримати 100% знижку: категорії щасливчиків.