повернутись на
$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +14 Київ

Єфросиніна: Мати з двійнятами втонула, не втримавшись на даху. А що світ? ООН, мабуть, досі святкує день російської мови

Єфросиніна: Мати з двійнятами втонула, не втримавшись на даху. А що світ? ООН, мабуть, досі святкує день російської мови

Єфросиніна: Ганебна поведінка ООН перекреслює все, що зробив для України їхній український фонд-представник під час війни


Скріншот: mashaefrosinina / Instagram
Українська ведуча Маша Єфросиніна 8 червня в Instagram розкритикувала міжнародні організації й усесвітньо відомих особистостей за замовчування наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

"Третя доба майже другого Чорнобиля в Україні. На очах усієї планети 500 км² нашої прекрасної землі йде під воду, уносячи все живе. Знайома показала мені кадри своєї тітки, яка, сидячи на даху свого будинку на Херсонщині, засняла момент, як мати з грудними двійнятами захлинулася й утонула з ними на руках, не втримавшись на своєму даху за трубу. А що світ? – написала ведуча. – ООН, мабуть, досі святкує день російської мови, бо дій ніяких. Ганебна поведінка цієї організації перекреслює все, що зробив для України їхній український фонд-представник під час війни. Червоний Хрест роздає гроші жителям Шебекіно, бо вони, мабуть, важливіші за людей і тварин, які захлинаються під водою в Каховці".

Єфросиніна також згадала шведську екоактивістку Грету Тунберг, яка замовчує вибух Каховської ГЕС, американського підприємця Ілона Маска, який перепостив відео про те, що до руйнування ГЕС нібито причетна Україна, а також компанію Meta, яка видаляє пости українських блогерів, де вони розповідають правду про злочин російських окупантів.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Контекст

Уранці 6 червня оперативне командування "Південь" сил оборони України повідомило про підрив росіянами Каховської ГЕС. За даними "Укргідроенерго", унаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС зруйновано повністю і її неможливо відновити. За даними Херсонської обладміністрації, унаслідок техногенної катастрофи може бути затоплено приблизно 80 населених пунктів. У Херсонській області оголошено евакуацію.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що підрив дамби Каховської ГЕС – найбільша рукотворна екологічна катастрофа в Європі за десятки років. За інформацією Офісу президента, унаслідок вибуху у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила, є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

Зеленський заявив, що, за даними української розвідки, підрив був навмисним, але ворог діяв хаотично, допустивши затоплення власної техніки. "Водночас підрив дамби не вплинув на спроможність України деокуповувати власні території", – додав глава держави.

За словами Зеленського, на лівобережній частині Херсонської області "абсолютно катастрофічна ситуація". Окупанти просто кинули людей без води, на дахах будинків у затоплених громадах, зазначив президент.

Унаслідок терористичного акту росіян на Каховській ГЕС прогнозують масштабне затоплення сільськогосподарських земель і загибель риби – такий прогноз дало Міністерство аграрної політики та продовольства України 7 червня.