В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, військовозобов'язаним, які не з'явилися до територіальних центрів комплектування за повісткою для уточнення відомостей або проходження військово-лікарської комісії, загрожує штраф 3 400 - 5 400.

Такі штрафи передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 210-1).

Про це журналістам одного із українських видань розповів адвокат Владислав Мартинчук.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Експерт попередив, що якщо людина не заплатить штраф добровільно, то її можуть стягнути примусово.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Також відомості про особу можуть бути внесені до Єдиного реєстру боржників, що тягне за собою неможливість укладати будь-які угоди щодо відчуження нерухомого майна, що належить боржнику", - заявив адвокат.

Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck
Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck

За словами експерта, про те, що було накладено штраф, можна дізнатися кількома способами, зокрема громадянин чи адвокат можуть звернутися із запитами до відповідного ТЦК.

Також Мартинчук додав, що термін відповіді на запит громадянина становить 30 днів, а документ від адвоката мають відповісти протягом п'яти днів.

Ще варто розповісти, що член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки та нардеп від "Слуги народу" Федір Вениславський заявив, що за два роки повномасштабної війни понад 8 тисяч мобілізованих так і не були на передовій.

Нагадаємо, кого до армії точно не заберуть: назвали вразливу категорію.

Раніше повідомлялося, "Податкові колектори" вже взялися до роботи: новий проект дозволяє вибивати борги з кожного.

Також, командувач Сухопутних військ вступився за ТЦК: "Стало прийнятним ставитися як до ворогів і називати "людоловами".