На початку 2024 року в Україні понад 100 тисяч молодих чоловіків, які потенційно могли б бути залучені до армії, замість цього продовжують свою освіту в університетах та інших вищих навчальних закладах.

Цю інформацію надало Міністерство освіти і науки, спираючись на дані з офіційної освітньої бази.

Воїн ЗСУ. Фото: АрміяInfo
Воїн ЗСУ. Фото: АрміяInfo

«Загальна кількість чоловіків віком від 27 років, які здобувають освіту, становить 104890 осіб», – додають у МОН.

У травні 2023-го уряд запропонував закон, який мав би зменшити максимальний вік для армії з 27 до 25 років. Депутати сказали "так", але до кінця березня 2024-го президент Зеленський ще не поставив свій підпис.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз, якщо ві «призовник», то можете не хвилюватися про мобілізацію, поки вам не виповниться 27, хіба що самі захочете служити.

А от якщо вже «військовозобов'язаний», можуть покликати в армію незалежно від віку.

вступ в армію/ фото: з інтернету
вступ в армію/ фото: з інтернету

В Україні зараз обговорюють зміну віку для мобілізації чоловіків з 27 до 25 років. Це означає, що молодші чоловіки теж можуть бути викликані на службу.

Верховна Рада це вже схвалила, але залишилось дочекатись рішення президента. Поки що, якщо чоловік до 27 років і ще не служив, його не можна забрати в армію без згоди. Але якщо він вже в реєстрі як військовозобов’язаний, то мобілізувати можуть.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua подадуть у розшук після трьох повісток: адвокат пояснив, чи законно це

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, адвокати пояснили, на скільки законна повістка, виписана "на коліні"