Вже у квітні проїзд у міському електротранспорті може подорожчати. Втім, зростання тарифів буде локальним і торкнеться мешканців лише одного міста – Житомира.

Про плани переглянути тарифи на проїзд цієї весни розповів заступник міського голови Олександр Шевчук в інтерв'ю "Суспільному".

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Вже у квітні проїзд одного пасажира транспортною карткою може обходитися на 2 гривні дорожче. Також на 1 гривню планують підвищувати проїзд для учнів.

"У нас на сьогоднішній день проїзд найдешевший, для звичайного громадянина транспортна картка це 6 гривень. Із квітня очікується ще зростання, тому, поки що, розглядається вартість по транспортній картці 8 гривень для електротранспорту", - заявив чиновник.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

На пенсіонерів, які проживають у Житомирі, також чекають не найкращі новини. Для пільгового проїзду будуть введені обмеження – до 10 ранку та після 16 дня проїзд коштуватиме 6 гривень.

За словами заступника міського голови, собівартість перевезення одного платного пасажира в рази вища від чинних цін – понад 25 гривень. Тому перегляд тарифу – вимушений крок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Обманює щонайменше двічі...": скільки насправді мають платити за проїзд у громадському транспорті.

Також наш портал інформував, алло, ви куди, а валізи? Що робити, якщо ви забули багаж у поїзді "Укрзалізниці", інструкція.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям видаватимуть пільгові картки для безкоштовного проїзду в міському транспорті: хто отримає.