Пенсії перерахують за кілька днів: кому підвищать на 520 грн

Хто може розраховувати на такий перерахунок виплат

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

Про це йдеться в публікації видання «На пенсії». Так, згідно з чинним законодавством, такі громадяни не можуть отримувати виплати нижче 40% від мінімальної зарплати. З 1 січня мінімальна зарплата в Україні збільшилась – до 7100 гривень.

Але перерахунок виплат для цієї категорії пенсіонерів вирішили перенести на березень, щоб провести його разом із щорічною індексацією.

 

У результаті з 1 березня мінімальні пенсії 65-річним українцям зросли з 2680 до 2840 гривень. Нагадаємо, що це мінімальний розмір пенсії.

За першого підвищення виплати зросли на 160 гривень. Але з 1 квітня цій категорії громадян знову перерахують пенсії у зв’язку з черговим зростанням мінімальної зарплати. З 1 квітня 2024 року вона становитиме 8000 гривень, відповідно, пенсія не повинна бути нижчою за 3200 гривень.

Це подвійне підвищення збільшить розмір виплат 65-річним на 520 гривень. Варто зазначити, що пенсіонери віком 65 років, які продовжують працювати, на це підвищення можуть не розраховувати. Їхня пенсія змінюється лише після звільнення – тоді проводиться перерахунок з урахуванням актуальної мінімальної зарплати.

Нагадаємо, що в результаті індексації з 1 березня пенсійні виплати зросли в середньому на 397,07 грн, середній розмір пенсії становить 5792,02 грн.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень