Окупаційні війська Росії намагаються прорватися до села Семенівка, що знаходиться на захід від Авдіївки, Донецької області. Наразі їм це не вдається. Про це заявив заступник командира Третьої Оперативно-стратегічної бригади Максим Жорін.

За словами Жоріна, росіяни мають можливість здійснювати заміну на нові підрозділи. Проте, навіть за таких обставин вдалося змусити ворога втратити наступальний потенціал.

«Ця можливість — використовувати власні ресурси, наявність власних ресурсів, особового складу і техніки створює умови, за яких ворогу вдається досі втілювати спроби й намагання щодо просування вперед. Головним чином — в районі населеного пункту Семенівка», — сказав Жорін.

Військовий також зазначив, що окупаційні війська зазнали значних втрат в Орлівці. Цей населений пункт вдалося захистити «ціною декількох підрозділів».

«Зараз у них, очевидно, сконцентрована увага в районі населеного пункту Семенівка. Вони намагаються туди прорватися, шукають слабке місце в нашій обороні. Проте наразі вони не мають успіху. Також вони щодня намагаються штурмувати Бердичі», — підкреслив Максим Жорін.

Нагадаємо, що аналітики ISW у своєму доповіді повідомили, що окупанти намагаються наступати в районі Бердичів та Часового Яру. Також армія РФ нещодавно продовжила рухатися на захід від Авдіївки під час позиційних боїв.

Згідно з даними ISW, окупанти здійснили просування на захід від Бахмута. Проте, зауважують аналітики, на 27 березня не було підтверджених змін у лінії фронту в цьому районі. Позиційні бої продовжуються біля Веселого, Богданівки, Іванівського, Шумів, Південного, а також поблизу Кліщіївки і Андріївки.

У звіті акцентується, що армія РФ нещодавно продовжила свій рух на захід від Авдіївки під час позиційних боїв. Геолокаційні дані за 27 березня показують, що російські сили нещодавно просунулися в районі Бердичів, що на північний захід від Авдіївки, а також в Орлівці — на захід від Авдіївки.

Позиційні бої тривали в районі Бердичів та Семенівки, біля Орлівки, Тоненьке, Уманського, а також поруч з Водяним, Невельським та Первомайським.

Проте, для вигнання окупантів із території України, Збройним Силам необхідна велика військово-технічна підтримка від західних країн. Це наголошується у доповіді видання The Telegraph.

За даними журналістів, існують три види озброєння, які можуть суттєво змінити хід війни в Україні. По-перше, українським військовим необхідні артилерійські снаряди.

«Ці снаряди, разом із додатковими боєприпасами з інших джерел, дозволяли українським силам вистрілювати приблизно 10 000 пострілів на день протягом більшої частини перших 1,5 року війни. Цього було достатньо, щоб зрівнятися з російськими батареями, коли росіяни використовували більшу частину своїх запасів боєприпасів у перші кілька тижнів війни», – пише видання.

Однак затримка у схваленні нового фінансування зі сторони Республіканської партії та скорочення кількості боєприпасів, які постачалися до кінця минулого року, зменшили щоденний запас снарядів для українських сил на дві третини.

Другою найбільшою потребою для України є батареї протиповітряної оборони Patriot та ракети до них.

«Подвоєння або потроєння кількості систем Patriot може допомогти українським силам повернути контроль над лінією фронту в повітрі, а також зменшити кількість масштабних і кривавих ракетних ударів Росії по українських містах», – зазначають журналісти.

Третьою важливою потребою для України є бронетехніка. Зокрема, 47-ма механізована бригада є основним оператором бронетехніки американського виробництва, включаючи танки М-1 Abrams і бойові машини М-2 Bradley. Тому постачання нових технічних засобів може «врятувати одну з найкращих українських бригад».

Bradley та Abrams вважаються одними з найкращих броньованих машин у світі. У контратаках проти російських штурмових груп на заході від Авдіївки, за допомогою М-1 і М-2 вдалося сповільнити зимовий наступ Росії.