Росія та Україна проводять активні переговори щодо безпеки на Запорізькій атомній електростанції та обміну полоненими. Не виключено, що вони можуть перерости в переговори про мир

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Ймовірно, що з німецької сторони домовлятись з Путіним поїде оцей Герхард Шредер.

Екс-Федеральний канцлер Німеччини (1998-2005 рр.) Герхард Шредер висловлює надію на досягнення миру завдяки своїм 20-річним дружнім стосункам з президентом РФ Володимиром Путіним. Політик згадує, що намагався здійснити мирне врегулювання у 2014 році. У 2024 році його дружба з главою Кремля має допомогти завершити війну. Шредер висловив свою впевненість у можливості досягнення згоди з Путіним у співбесіді, про яку повідомило видання Tagesschau.

Шредер нагадав журналістам про свої довгострокові дружні стосунки з президентом РФ і виразив надію, що це сприятиме досягненню миру в українсько-російському конфлікті.

«Можливо, це все ще може допомогти знайти рішення шляхом переговорів, я не бачу іншого рішення», — цитують слова Шредера журналісти.

У минулому політик визнав, що вторгнення РФ в Україну було «фатальною помилкою». Проте, як зазначає видання, він «не зрікається» відносин з Путіним. Наприклад, німець продовжував виступати лобістом компанії «Газпром», яка будує газопроводи Nord Stream 1 та Nord Stream 2 у Балтійському морі: він був членом правління.

У іншому фрагменті інтерв’ю Шредеру запитали, чому він продовжує «дружити» з главою Кремля, який призвів до десятків тисяч смертей. Відповідаючи, політик пояснив, що «є інші аспекти». Він також уточнив зміст своєї пропозиції щодо мирних перемовин. На думку Шредера, Франція і Німеччина повинні настоювати на мирному врегулюванні. Проте не повинно бути повного поразки однієї з країн — про яку саме країну йдеться, не уточнено.