У Києві почалися повітряні тривоги через загрозу, що збільшується, з боку далекобійних ракет "Циркон", які знаходяться в арсеналі росії.

Цю інформацію підтвердила голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, виступаючи в інформаційному телемарафоні.

Обстріл Києва російськими окупантами, скріншот: YouTube
Обстріл Києва російськими окупантами, скріншот: YouTube

За словами Гуменюк, росія схиляється до продовження таких погроз, використовуючи ракети "Циркон", розміщені в окупованому Криму:

"Ми розуміємо, що для ворога пріоритетним залишається спосіб терористичного тиску."

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Вона застерігає, що цей вид терору може розширитися і на північні регіони, включаючи Київську область. За її словами, така ситуація стала можливою завдяки використанню росією ракет зі збільшеною дальністю, що змінює сценарій звичайних балістичних загроз.

наслідки ракетного удару по Києву 2 січня 2024 року
наслідки ракетного удару по Києву 2 січня 2024 року

"Досвід цього часу показав, що використання таких ракет як «Циркон» з підвищеною дальністю свідчить про те, що повітряна тривога при застосуванні балістики з півдня проголошуватиметься в Київську область, у північні регіони. Повинні розуміти, що декілька десятків подібних ракет у ворога є в накопиченні на мілітарі хабі типу Крим, і він може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, у тому числі на столицю."

Цей новий рівень загрози потребує підвищеної уваги та готовності з боку української влади та населення.