Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важливі новини. Українські супермаркети ближче до кінця березня знову почали змінювати ціни на різні види свинини.

При цьому, якщо одні види м'яса помітно подешевшали, інші навпаки стали набагато дорожчими в порівнянні з лютневими цінами.

Завдяки інформації на економічному порталі Minfin можна дізнатися, що відбувається із цінами на свинину в супермаркетах, а також про те, як змінилася вартість м'яса за місяць.

Ціни на свинину, скріншот: YouTube
Ціни на свинину, скріншот: YouTube

Грудинка

Свиняча грудинка за місяць подешевшала. Якщо в лютому кілограм обходився покупцеві в середньому 169,53 грн., то до кінця березня ціна знизилася до 160,55 грн. Тобто за місяць грудинка подешевшала одразу на 9 гривень.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на грудинку, скріншот: Minfin
Ціни на грудинку, скріншот: Minfin

Лопата

Подешевшала також і лопатка. Минулого місяця за кілограм потрібно було віддати близько 168,27 грн., а цього місяця цей вид м'яса супермаркети в середньому продають по 161,89 грн. Тобто, ціна стала нижчою майже на 7 гривень.

Ціни на лопатку, скріншот: Minfin
Ціни на лопатку, скріншот: Minfin

Ребра

Помітно подешевшали також свинячі ребра. Якщо у лютому кілограм коштував 183,13 грн., то зараз ціна становить 166,20 грн. Тобто, за місяць ребра стали дешевшими одразу на 17 гривень.

Шашлик

Майже на 12 гривень на місяць подешевшав свинячий шашлик. Ціна знизилася із 206,52 грн. у лютому до 194,70 грн.

Ціни на шашлик, скріншот: Minfin
Ціни на шашлик, скріншот: Minfin

У той же час деякі види свинини подорожчали. Тепер покупцям доведеться платити більше при купівлі нашийка – ціна зросла з 227,20 грн. до 236,70 грн. Також став дорожчим за черевички - вартість зросла з 171,71 грн. до 173,20.

Ціни на ошийок, скріншот: Minfin
Ціни на ошийок, скріншот: Minfin

З 18 березня у віруючих українців розпочався Великий піст перед Великоднем, тому багато хто виключає зі свого раціону м'ясо, замінюючи його, зокрема рибою. У той же час до кінця березня в супермаркетах змінилися ціни на рибу.

Нагадаємо, найкращий час для юшки: в Україні супермаркети оновили ціни на оселедець, коропа та скумбрію.

Раніше повідомлялося, що весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо і маринад.

Також, ціни на період Великого посту стрімко зростають: що вже подорожчало і б'є по бюджету.