Володимир Зеленський в інтервʼю CBS наголосив, що Україні потрібно негайно надати допомогу, адже якщо ми програємо, то ракети будуть приймати від Росії країни Європи, серед яких, найімовірніше серед перших буде Польща. То що, Варшаві готуватися до збиття ворожих цілей?

Глава країни наголосив, що Україні найбільше потрібні американські системи протиракетної оборони Patriot і більше артилерії. Хоча він вдячний за мільярди доларів США на підтримку, яку вже отримала його країна, він сказав, що характер фінансування, виділеного американським урядом для допомоги Україні, має розглядатися в перспективі.

Зеленський додав, що Путін налаштований повернути колишньому Радянському Союзу його імперську славу — і його географічні кордони.

“Навіть завтра ракети можуть долетіти до будь-якої держави”, – сказав український лідер CBS News у середу. 

Володимир Зеленський підкреслює, що російська війна “може дійти і до Європи, і до США”.

«Ця агресія і армія Путіна можуть прийти в Європу, і тоді громадяни Сполучених Штатів, солдати Сполучених Штатів повинні будуть захищати Європу, тому що вони є членами НАТО».

«Для Путіна ми є сателітом Російської Федерації. На даний момент це ми, потім Казахстан, потім країни Балтії, потім Польща, потім Німеччина. Принаймні половина Німеччини», — сказав він.

Назвавши вторгнення Росії в його країну війною «проти демократії, проти цінностей, проти всього світу», Зеленський сказав, що на Заході, можливо, є дехто, хто втомився чути це повідомлення, «але втомилися лише ті, хто цього не знає». війни, які не знають, що таке війна, і які ніколи не втрачали своїх дітей». Тому зараз важливо всім обʼєднатись та перемогти ворога.