Виявляється, що існує вирішення проблеми великих боргів щодо комуналки. Громадянам, які через війну потрапили до "боргової ями", пропонують скористатися правом реструктуризації заборгованості. Інакше кажучи, сплатити борги частинами, якщо постачальники послуг підуть назустріч.

Прес-служба підприємства "Київтеплоенерго" опублікувала детальну інструкцію щодо реструктуризації боргу.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Для того, щоб виплачувати заборгованість частинами, можна скористатися новим онлайн-сервісом від Центру комунального сервісу (ЦКС) — укладання договору реструктуризації заборгованості за допомогою кваліфікованого електронного цифрового підпису.

Це дозволить підписати угоду навіть без візиту до сервісних центрів або за кордоном. Так, щоб врегулювати заборгованість за опалення та гарячу воду, потрібно віддалено укласти договір про розстрочення боргу та його оплату частинами.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Кияни, які мають борги, можуть звернутися до Комунального концерну "Центр комунального сервісу" через месенджер у Facebook або Skype та надіслати фото, скан-копії:

- паспорт або документ, що замінює його (заповнені сторінки)/ID-картки;

- довідки про надання ідентифікаційного номера (ІПН);

- правовстановлюючого документа на житло витягу з держреєстру прав на нерухоме майно;

- довіреності, якщо договір укладає уповноважена особа.

Щоб спростити та прискорити відповідну процедуру укладання договору, Центр надає можливість клієнтам електронної форми заявки. Залишити її можна за наступним посиланням. Фахівець повідомить про укладання договору за телефоном.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Також щодо угоди про реструктуризацію можна звернутись листом до СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" за адресою: вул. Жилянська, 83/53. Кияни нагадали, що оплачувати комунальні послуги можна онлайн за допомогою особистих кабінетів Київтеплоенерго та ЦКС, QR-коду на рахунку та різних онлайн-систем.

Нагадаємо, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Раніше повідомлялося, відкладаємо кожну гривню та мий посуд правильно: як доводиться економити пенсіонерам, щоб вижити.

Також, замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників.