«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Український військовий їхав із великим собакою в тамбурі близько двох годин. В Укрзалізниці відреагували

Чоловік у військовій формі був змушений їхати в тамбурі поїзда Укрзалізниці через те, що разом із ним був великий службовий собака. У компанії пояснили це застарілими правилами перевезення і пообіцяли оновити їх.

Про цю історію розповіла пасажирка того ж вагона Дар’я Бронська у себе в Instagram, опублікувавши відповідне фото.

 

За її словами, військовий пояснив їй, що йому не дозволили пройти далі у вагон через собаку, тому вони понад дві з половиною години їхали в тамбурі.

 

«Запитали потім якогось робітника, чому так. Він сказав, що собака, вищий за 45 см, не може просто так їхати — мають викуповувати все купе або щось таке. Я їхала в новій електричці, де місця валом. Невже не знайдеться якогось кута, місця хоча б біля полиці для валіз?» — написала жінка.

 

Вона також зазначила, що собака був не агресивний. Пасажирка закликала Укрзалізницю переглянути правила перевезення тварин.

 

Пізніше компанія зв’язалася з авторкою поста в особистих повідомленнях. Листування Бронська опублікувала в сторіз. Там пояснили, що є затверджені правила перевезення тварин, яких компанія має дотримуватися.

 

Згідно з цими правилами, у регіональних поїздах собаки великих порід (вищі за 45 см у холці) перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супроводжувача.

 

Водночас дрібні кімнатні тварини розміщуються у спеціальних засобах для перевезення на місцях, призначених для ручної поклажі, на руках у пасажира або під сидячими місцями. Собаки великих порід (вищі за 45 см у холці, не більше одного) перевозяться за наявності намордника та повідця (ланцюжка або ремінної прив’язки).

 

При цьому в Укрзалізниці визнали, що правила вже застарілі. Команда вже працює над розв’язання цього питання.

 

«Наразі команда працює над їхнім оновленням, але це доволі складний і тривалий процес. Адже зміни потребують низки узгоджень, тож швидкість ухвалення рішень залежить не лише від Укрзалізниці», — йдеться в повідомленні.

 

Джерело

Все буде Україна